Έρευνα & Καινοτομία

Η Pfizer μαζί με Apple και Tesla στις πιο καινοτόμες εταιρείες της χρονιάς

Η Boston Consylting Group έδωσε στην δημοσιότητα την ετήσια λίστα της με τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο και μέσα στις πρώτες από αυτές, εκτός από τις συνήθεις ύποπτους εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, υπάρχει και μια φαρμακευτική εταιρεία.

Η Pfizer, η οποία πρωτοστάτησε στην “μάχη” για την εύρεση του εμβολίου για τον κορωνοϊό με την παρουσία της στην λίστα των πιο καινοτόμων εταιρειών πιστοποιεί τις καινοτόμες λύσεις και την ερευνητική εργασία που χρησιμοποίησαν οι φαρμακευτικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η λίστα περιλαμβάνει και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, με την Pfizer να βρίσκεται στην υψηλότερη θέση ανάμεσα τους και στην 10η θέση της γενικής κατάταξης.

Στις πρώτες θέσεις, βρέθηκαν (για μια ακόμα φορά) οι τεχνολογικοί γίγαντες των ΗΠΑ, με την Apple να ηγείται και τις Alphabet, Amazon και Microsoft να ακολουθούν. Στην 50αδα προστέθηκαν επίσης φέτος αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες, λόγω της προσπάθειάς τους ενάντια στον κορωνοϊό. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Pfizer, η οποία λόγω της ανάπτυξης του εμβολίου με την BioNtech, κατάφερε να μπει στη δεκάδα.  Γεωγραφικά πάντως, για μια ακόμη χρονιά, ΗΠΑ και Κίνα είχαν ισχυρό προβάδισμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, πέρα των προαναφερθέντων, η σύγκριση που γίνεται στην φετινή έρευνα και στις αντίστοιχες προηγούμενων χρόνων. Αντιπαραβάλλοντας τα αποτελέσματα από το 2005, το 2013 και τη φετινή χρονιά, παρατηρείται ότι ο τομέας της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών έχει βρεθεί τις περισσότερες φορές στις κορυφαίες θέσεις. Τα ονόματα που κυριαρχούν είναι αδιαμφισβήτητα αυτά μεγάλων παικτών, όπως οι Apple, IBM ή Microsoft, ωστόσο νεότερες εταιρείες φαίνεται πως καθιερώνονται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι φυσικά η Tesla και η Huawei.

TAGS:

close menu