Απομακρύνονται τα «σύννεφα» από τον διαγωνισμό της Αττικό Μετρό που αφορά τη διαχείριση και τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης από ιδιώτες. Πηγές της εταιρείας επισημαίνουν στο mononews πως έγινε τροποποίηση των όρων της προκήρυξης, που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις της Intrakat, η οποία είχε προσφύγει στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) και το ΣτΕ, γεγονός και το οποίο είχε οδηγήσει στη δεύτερη παράταση της προθεσμίας για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Προσθέτουν, δε, πως με αυτό τον τρόπο έχουν καμφθεί όλες οι αντιστάσεις. Τονίζουν, επίσης, πως το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης προς λειτουργία του Μετρό της Συμπρωτεύουσας για τα τέλη του 2023 δεν αλλάζει επ΄ουδενί. Την ίδια άποψη συμμερίζεται και η αγορά, όπως αναφέρουν σχετικές πηγές, ενώ συνδυάζουν τη μοίρα της λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης με τις επερχόμενες εκλογές.
Τονίζουν, επίσης, πως, όσον αφορά τη δημιουργία των σχηματισμών για τη διεκδίκηση του διαγωνισμού για τη λειτουργία και τη συντήρηση του Μετρό Θεσσαλονίκης, το κόστος του οποίου εκτιμάται στα 292 εκατ. ευρώ, «όλα είναι ανοικτά». Ενώ σχολιάζουν πως πρόκειται για ένα έργο που γίνεται για πρώτη φορά από ιδιώτη στη χώρα μας, το οποίο είναι μάλιστα αρκετά απαιτητικό καθώς μιλάμε για μετρό με αυτόματους και driverless συρμούς. Αυτό, σύμφωνα πάντοτε με εκτιμήσεις της αγοράς, συνεπάγεται ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον λίγα σχήματα, ενδεχομένως μέχρι τρία, ενώ ακόμα και τη στιγμή που μιλάμε η δημιουργία των συμμαχιών είναι υπό διαμόρφωση. Επίσης, δεν αποκλείουν να έχουμε εκπλήξεις όσον αφορά κοινά μπλοκ που διεκδικούν σταθερά έργα Μετρό στη χώρα μας.
Οι μνηστήρες
Μπορεί ακόμα οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι να μην έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, ενώ σίγουρα στα επιτελεία τους θα γίνεται ακόμα επεξεργασία του ποιες εταιρείες θα προσεγγίσουν. Ωστόσο, υπάρχει ήδη μία εικόνα σχετικά με το ποιες εταιρείες θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ