Έργα - Εγκαταστάσεις

Στον ΟΤΕ έναντι 7,8 εκατ. ευρώ η πλατφόρμα βιομετρικών δεδομένων του υπ. Μετανάστευσης

Ο ΟΤΕ είναι ο ανάδοχος του έργου του υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τα Κέντρα Λήψης Βιομετρικών Δεδομένων έναντι 7,8 εκατ ευρώ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ). Τα Κέντρα Λήψης θα δημιουργηθούν Αττική και Θεσσαλονίκη για λογαριασμό των αρμοδίων υπηρεσιών μιας στάσης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και θα υποστηρίζουν τη διαδικασία έκδοσης των αδειών διαμονής, μέσω ανάληψης διαδικαστικών ενεργειών, όπως είναι η λήψη των βιομετρικών δεδομένων και η επίδοση των αδειών διαμονής στους δικαιούχους.

Σκοπός είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ή ανανέωσης των αδειών διαμονής, η μείωση του γραφειοκρατικού κόστους, καθώς και η εκκαθάριση των συσσωρευμένων εκκρεμών υποθέσεων αιτήσεων πολιτών τρίτων χωρών, για τις οποίες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν εξετάσει τις ουσιαστικές προϋποθέσεις χορήγησης και εκκρεμεί η έκδοση των αδειών διαμονής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο ρυθμός λήψης δεδομένων μετά τη λειτουργία των Κέντρων Λήψης Βιομετρικών Δεδομένων από 14.700 που είναι σήμερα, θα αυξηθεί σε 35.000, αριθμός που μεταφράζεται σε αύξηση ύψους 138%.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η παρέμβαση αυτή, εκτός από τη διευκόλυνση των πολιτών τρίτων χωρών, θα παρέχει στις υπηρεσίες μίας στάσης τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το διαθέσιμο πλέον δυναμικό στην ουσιαστική επεξεργασία των αιτήσεων, ώστε να είναι δυνατή η περαιτέρω επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης άδειας διαμονής

close menu