Στην προκήρυξη ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού εύρεσης αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών ενεργοποίησης, επικαιροποίησης, συντήρησης και υποστήριξης αδειών λογισμικού Oracle της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ), συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης της τάξεως των €2.692.317,76, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και του προβλεπόμενου δικαιώματος προαίρεσης, ήτοι καθαρού ποσού 2.171.224 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, προχώρησε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες που επιθυμούν να προβούν στην υποβολή προσφοράς, έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν μέχρι την Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023. Όσο για την διαδικασία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών, έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα την αμέσως επόμενη της υποβολής των προσφορών, την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023.
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος εκσυγχρονίζεται
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος αποτελεί τον μοναδικό φορέα διατήρησης της κινηματογραφικής κληρονομιάς στην χώρα μας, καθώς ασχολείται με την διαδικασία αποκατάστασης του φιλμικού υλικού. Διαθέτοντας την απαιτούμενη τεχνογνωσία, είναι σε θέση να δημιουργήσει απόθεμα, εφαρμόζοντας τις βέλτιστες πρακτικές, γεγονός που θα επιτρέψει την εφαρμογή cutting edge τεχνικών για την αποκατάσταση, αποθήκευση και εν γένει προβολή των ταινιών που είναι γυρισμένες σε φιλμ.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος προχώρησε στην διακήρυξη ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια εξειδικευμένου τεχνικού εξοπλισμού εργαστηρίου συντήρησης και αποκατάστασης ταινιών. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 834.754 ευρώ. δίχως ΦΠΑ (εκτιμώμενη αξία συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ: €1.035.094,96). Η χρονική διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 4 μήνες για την ολοκλήρωση της προμήθειας, ενώ προσφορές μπορούν να κατατεθούν μέχρι την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023.
Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στη δημιουργία νέου εργαστηρίου αποκατάστασης ταινιών της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Συνίσταται δε, στη δημιουργία ειδικών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, ο οποίος θεωρείται ως αναγκαίος για την αποκατάσταση και ψηφιοποίησή τους, δηλαδή τη μεταφορά ταινιών από αναλογικές (ταινίες 35mm και 16mm) σε ψηφιακές (DCP για θέατρα, Prores, HD ή άλλου τύπου αρχεία για μετάδοση, home βίντεο και VOD). Οι εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα είναι εξοπλισμένες με συγκεκριμένα μηχανήματα, τα οποία θα αξιοποιηθούν τόσο στο πλαίσιο του παρόντος έργου για την αποκατάσταση δύο ταινιών, όσο και στη συνέχεια ως μόνιμη υποδομή.