Η ανάκαμψη της Ελλάδας από την πανδημία περνάει μέσα από τη «δίδυμη» ψηφιακή και πράσινη μετάβαση που όχι μόνο θα επιταχύνει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αλλά και θα επιταχύνει την υιοθέτηση φιλικότερων προς το περιβάλλον τεχνολογιών, συμβάλλοντας στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής.
Η προστασία του πλανήτη αποτελεί έναν βασικό πυλώνα του εταιρικού της Vodafone, ο οποίος έχει ως στόχο να συνδέει πολίτες και επιχειρήσεις για ένα καλύτερο μέλλον, καθιστώντας έτσι εφικτή μια βιώσιμη ψηφιακή κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς.
Η «δίδυμη» αυτή μετάβαση γίνεται μέσα από τα σύγχρονα δίκτυα και τις ψηφιακές τεχνολογίες και ήδη το Vodafone Green Giga Network, το μεγαλύτερο πράσινο δίκτυο στην Ευρώπη, αποτελεί τον καταλύτη αυτής της εξέλιξης στην Ελλάδα, μέσα από σειρά καινοτόμων ενεργειών.
Όπως τόνισε και ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης μιλώντας στο φετινό SingularityU Greece Summit, η Vodafone για να διασφαλίσει ότι μπορεί να θα είναι πλήρως ένα μέρος της λύσης στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, έχει αναλάβει δράση ώστε να διαχειριστεί πρώτα από όλα τις δικές της περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Φιλόδοξες πρωτοβουλίες
Σε Ελλάδα και Ευρώπη, η Vodafone μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της, από τον σχεδιασμό και την παραγωγή των προϊόντων και υπηρεσιών που προωθεί στην αγορά, μέχρι την χρήση και την απόρριψη από τους πελάτες της. Ήδη, από την 1η Απριλίου 2021 η εταιρεία προμηθεύεται στη χώρα μας ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από 100% πιστοποιημένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική και η υδροηλεκτρική, επιτυγχάνοντας μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Παράλληλα, η εταιρεία έχει διατηρήσει σταθερή την χρήση ενέργειας, παρά την θεαματική αύξηση στην κίνηση των δεδομένων χρόνο με τον χρόνο, χάρη στη χρήση ενεργειακά αποδοτικότερης τεχνολογίας στο κινητό της δίκτυο. Στόχος της Vodafone είναι η επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα έως το 2025 και το μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα έως το 2040.