Στις δημοσιογραφικές σχολές οι νέοι και φερέλπιδες δημοσιογράφοι διδάσκονται ότι είδηση είναι όταν ένας άνθρωπος δαγκώσει σκύλο και όχι όταν ένας σκύλος δαγκώσει άνθρωπο.
Το αντίστοιχο πρέπει να το διδάσκονται οι φερέλπιδες πληροφορικάριοι στις σχολές τους.
Τι είναι είδηση στην πληροφορική; Όταν εταιρεία πληροφορικής παίρνει κατασκευαστικό έργο ή όταν κατασκευαστική εταιρεία παίρνει έργο πληροφορικής;
Περιμένουμε τα σχόλιά σας!
Όπως διαπιστώνετε ο παπα-γάλ(λ)ος είναι συχνότερα μαζί σας, διότι το email του έχει γίνει εσχάτως, αποδέκτης πλήθους ενστάσεων επί δικαίων και αδίκων. Ανταποκρινόμενος στα πιεστικά αιτήματα των εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών μας (σύντομα θα έχετε και τα Google Analytics) ανά την Ελλάδα και την διεθνή ιντερνετόσφαιρα, επανήλθε δριμυτερότερος.
Και ουαί και αλίμονο!
ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ “ΜΠΟΥΦΕ”, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΑΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΝΑΚ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!
Τα αρχέγονα δόγματα της «ροτόντας» και του «μπουφέ» τα ξέρετε. Κάθεσαι στη «ροτόντα» και περιμένεις τη σειρά σου να σε σερβίρουν. Συνήθως τρως το ίδιο μενού με τους άλλους, για να μην υπάρχουν παράπονα από τους συνδαιτυμόνες.
Το δόγμα του «μπουφέ» είναι διαφορετικό. Περιμένεις την σειρά σου με υπομονή, καθώς «φαΐ υπάρχει» (όπως και λεφτά), και όταν φτάσεις στον μπουφέ, γεμίζεις το πιάτο σου (όσο μεγάλο κι αν είναι) και αποχωρείς για να απολαύσεις το «εκτελεστέο».
Τόφαγες?
Πας για το επόμενο κ.ο.κ και όσο αντέχεις από «εκτελεστέα» (και όχι «αν»εκτέλεστα), πάς στον μπουφέ.
Έτσι και έγινε στον διαγωνισμό (;!) για την ψηφιοποίηση των αρχείων 368 Δικαστηρίων και τη σύνδεση των ψηφιακών δεδομένων με τις πλατφόρμες και τις εφαρμογές. Η «Εργαλειοθήκη» σχεδίασε οκτώ «τρασφόρμερς» και τα έστειλε για αξιολόγηση στην «ΚτΠ». Και φυσικά ως καλή «Εργαλειοθήκη» έκανε (και πάλι) εξαιρετική δουλειά (πάντα άξιος ο μισθός της), διότι και στις οκτώ προσφορές κατακυρώθηκε ακριβώς το 1/8 της αξίας του έργου της ψηφιοποίησης των Δικαστηρίων.
Μα ακριβώς!
Και έγινε τόσο καλή η «κοπή τη πίτα», που τα οκτώ κομμάτια άρχιζαν από 11,991 εκατ. ευρώ και έφταναν στα 12,116 ευρώ. Άρα απόκλιση ούτε 1% (!) από τον φθηνότερο στον ακριβότερο.
Αξιός ο μισθός της «Εργαλειοθήκης, που κατά πως φαίνεται έχει και «χειρουργικά εργαλεία».
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ ΕΧΟΥΜΕ!
Λάβαμε επιστολή της ΕΠΕ (Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας) μέσω της οποίας εγκαλείται αρθρογράφος της «Καθημερινής για τη χρήση της, δικής μας έμπνευσης, ονομασίας «πληροφορικάριος». Η συμπαθής Ένωση εγκαλεί τον αρθρογράφο της «Καθημερινής», διότι αποκάλεσε «πληροφορικάριους» τους επαγγελματίες της Πληροφορικής, αντί να χρησιμοποιήσει τον ορθό όρο «πληροφορικός». Μάλιστα η Ένωση κοινοποίησε την επιστολής της (την διαβάζετε ΕΔΩ) και στο υπουργείο Παιδείας (για όνομα!), ως καθ΄ύλη αρμόδιο!
H συμπαθής Ένωση αντιλαμβάνεται «οσμή συνωμοσίας» μεταξύ των ΜΜΕ και του ΣΕΠΕ (!), πίσω από (συγκεκριμένα) δημοσιεύματα, ώστε να αναδειχθεί (ψευδώς!, διότι δεν υπάρχει) μία «δήθεν έλλειψη Πληροφορικών στην Ελλάδα». Αμέσως μετά η συμπαθεστάτη Ένωση διαπιστώνει ότι η Ελλάδα υστερεί κατά 50%(!) σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο στη συμμετοχή του κλάδου της Πληροφορικής στην αγορά εργασίας επικαλούμενη μάλιστα και δημοσίευμα της . . . «Καθημερινής».
Η επιστολή, προς την «Καθημερινή και το υπουργείο Παιδείας(!), αναφέρει και άλλα θέματα, που αδυνατούμε να τα συνδέσουμε σε ένα (πάντα κατά την άποψή μας) κοινό διακύβευμα, που έχει συνέχεια και συνοχή, καθώς πάλι βρισκόμαστε αντιμέτωποι σε συνωμοσία των ΜΜΕ και του ΣΕΠΕ(!). Ευτυχώς που ο νεοϊδρυθείς ΣΕΤΠΕ (τέως ΣΕΠΒΕ) και ο ΣΕΚΕΕ γλύτωσαν.
Προφανώς δεν θα ζητήσουμε «διευκρινήσεις» από την συμπαθεστάτη Ένωση, καθώς όντας (εμείς) πολύ αυστηροί με την ορθογραφία, ζητούμε «διευκρινίσεις».
Ευτυχώς που η συμπαθής ΕΠΕ δεν πήρε χαμπάρι ότι ενίοτε αποκαλούμε τους πληροφορικούς», ως «πληροφο(φ)ρικάριους» για προφανείς λόγους. Αν το είχε πάρει χαμπάρι, θα μας είχε καταγγείλει μέχρι και στο υπουργείο Πολιτισμού, εκτός του «ΨηΔια» που απορούμε πως τους ξέφυγε
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ «ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΖΟΜΠΙ»
Στον προηγούμενο παπα-γάλ(λ)λο έγινε αναφορά για τα «ψηφιακά ζόμπι». Όσοι εκ των πιστών αναγνωστών μας έφτασαν μέχρι το τέλος και δεν έμειναν μόνο στον τίτλο, στον πρόλογο και σε μερικές γραμμές παρακάτω, προφανώς και κατάλαβαν ότι ο παπα-γάλ(λ)ος αναφερόταν στα έργα που εδώ και δεκαετίες «σέρνονται στοιχειωμένα» (π.χ Σύζευξις) “απορρουφώντας” πολύτιμους πόρους από το ΠΔΕ και το RRF με αμφίβολο τελικό αποτέλεσμα. Αυτό το έργο και άλλα (αρκετά) τα ονομάσαμε «ζόμπι» και έτσι θα αποκαλούνται από εδώ και πέρα μέχρι οι «γενετικοί βιοχημικοί» και οι «μοριακοί βιοτεχνολόγοι» με την κατάλληλη «εργαλειοθήκη» να τα επαναφέρουν στη ζωή.
Τονίζουμε ότι ο παπα-γάλ(λ)ος σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε ηλικιακές κατηγορίες πληροφορικάριων και ούτε το σκέφτηκε ποτέ!
ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΠΟΝΤΑ ΑΠΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ! ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΝΑ ΤΟ «ΣΗΚΩΣΟΥΝ» ΚΑΙ ΑΥΤΟ?
Στην προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, εκεί που έδειξε και το περιβόητο «πόθεν έσχες» του, ο Κασσελάκης έριξε μία «τροχειοδεικτική» προς την κατεύθυνση του «Ψη Δια» λέγοντας:
«Και ποιο είναι το άκρον άωτον του παραλόγου;
Ζητούν από μένα επίμονα να υποβάλω το πόθεν έσχες μου – που δεν ήμουν στην Ελλάδα και δεν είχα σχέση με την πολιτική και το δημόσιο χρήμα – ενώ το σύστημα δεν λειτουργεί για τους ίδιους!
Γιατί είναι τόσο απατεώνες και τόσο ανίκανοι μαζί, που δεν έχουν καταφέρει να ανοίξουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουμε το πόθεν έσχες μας όλοι οι υπόχρεοι.
Είναι το ψηφιακό κράτος που διαφημίζουν.
Άλλη μια απάτη μιας κυβέρνησης που τρώει τα κονδύλια και τα αφήνει όλα πίσω μισά».
Ε, κάντε και ένα σχόλιο βρε κυβερνητικοί μου. Μην την αφήσετε να πέσει κάτω καντζαμάμ καταγγελία.
Πάντως για τις ψηφιακές πλατφόρμες (και ειδικά για το «Πόθεν Εσχες») έχουμε πολλά «ράμματα» για τις γούνες πολλών.
ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ!
Μας έθαψε η StartupBlink για τις επιδόσεις της χώρας μας στις νεοφυείς επιχειρήσεις. Μας κατέβασε τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και βρεθήκαμε, άκουσον – άκουσον, στην 49η θέση, τάχα μου τάχα μου, για τις δυσκολίες χρηματοδότησης, τις έντονες γεωπολιτικές «αναταράξεις» αλλά και τον κατακερματισμό του οικοσυστήματος των νεοφυών. Το θετικό σε όλη αυτή την καντήφλα είναι ότι το «Γκρήχενλαντ» βάζει δύο νέες πόλεις της, το Ηράκλεια και την Πάτρα, στον παγκόσμιο χάρτη των Startups.
Και πρέπει να είστε «χάπυ» γιατί τρεις ελληνικές πόλεις είναι στις κορυφαίες 1.000 του κόσμου, καθώς το Ηράκλειο προστέθηκε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ η Πάτρα «ανέβηκε» στη θέση 1.181.
Η Πάτρα κέρδισε αυτές τις θέσεις από τα νέα data centers στην πόλη (πότε έγιναν και δεν τα πήραμε χαμπάρι?) και τα ερευνητικά hubs, την ώρα που (λέγεται ότι) οι εταιρείες στρέφουν την προσοχή τους σε πόλεις με σπουδαστές ΤΠΕ. Πάντως αν η “StartupBlink” λέει για λειτουργία data center της NTT DATA στην Πάτρα, θα πρέπει να περιμένει, καθώς (σε 2 χρόνια) αν λέμε ότι το 2026 θα λειτουργούσε Κέντρο Δεδομένων της εν λόγω εταιρείας στην πόλη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της, θα πρέπει να περιμένουνε τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια (2026+3), γιατί δεν έχει αρχίσει ούτε σκαλιστήρι να σκάβει.
Αυτά τα εντελώς ολίγα.
Και φυσικά την Παρασκευή, όλοι εδώ στο απόλυτο προεκλογικό προσκλητήριο!