Υγεία

Υπουργείο Υγείας: Διάθεση 42 εκατ. ευρώ για προληπτικό έλεγχο καρκίνου παχέος εντέρου

Η έναρξη της δράσης ορίζεται εντός του μήνα, με «ημερομηνία λήξης» τις 31 Δεκεμβρίου 2025

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει και η τρίτη δράση για προληπτικούς ελέγχους για καρκίνο στον πληθυσμό της χώρας, με την ΗΔΙΚΑ να προχωρά στην πρόσκληση συμμετοχής προς τους προβλεπόμενους φορείς υγείας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Υγείας μέσω της ΗΔΙΚΑ στοχεύει να επενδύσει 41.651.358 ευρώ στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης» για προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του Παχέος Εντέρου.

Συγκεκριμένα με βάση την πρόσκληση που απεύθυνε στις 20/6 η ΗΔΙΚΑ ως φορέας υλοποίησης της δράσης, ενδιαφέρον για συμμετοχή μπορούν να καταθέσουν τα ιδιωτικά φαρμακεία, γιατροί ειδικότητας γαστρεντερολόγου/ενδοσκόπου καθώς και μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, οι οποίες διαθέτουν γαστρεντερολόγο/ενδοσκόπο ή παθολογοανατομικό τμήμα, που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο εκάστοτε στάδιο.

Ως μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας νοούνται δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες, όπως ενδεικτικά τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία, τα ιδιωτικά ιατρεία, τα πολυϊατρεία και οι ιδιωτικές κλινικές καθώς και κάθε άλλη δομή που αναγνωρίζει το κράτος και παρέχει νόμιμα τις περιλαμβανόμενες στην παρούσα δράση ιατρικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση η έναρξη της δράσης ορίζεται εντός του μήνα, με «ημερομηνία λήξης» τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

close menu