«Επρεπε να γεράσω αγόρι μου, για να μάθω τι είναι ευτυχία! Τελικά ευτυχία είναι δύο χέρια, σφιχτά δεμένα. Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν , θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμίσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαϊδέψουν, και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια. Τα πολλά χέρια απλά θα σε κατσιάσουν. Είναι απλά χάσιμο χρόνου. Θα δείτε όσο θα μεγαλώνετε».
Αυτά είπε ο Θανάσης Βέγγος σε έναν δημοσιογράφο, που τον ρώτησε τι είναι ευτυχία. Το μοιραζόμαστε μαζί σας, λόγω της ημέρας.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, ως είθισται στους μεγάλους διαγωνισμούς πληροφορικής, θα αναδείξει (σύμφωνα με τις σημερινές ενδείξεις) στις 14 Μαρτίου τον αρχικό ανάδοχο του μεγαλύτερου έργου ψηφιακών υποδομών της χώρας, που δεν είναι άλλο τι από τις νέες ταυτότητες, αξίας μισού δισ. ευρώ και βάλτε
Και λέμε «αρχικό ανάδοχο» γιατί κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, διότι μπορεί η απόφαση να αναδεικνύει τελικό ανάδοχο και μπορεί και όχι, καθώς η απόφαση ίσως να είναι και αμφίσιμη ή να υποδεικνύει επαναξιολόγηση. Κανείς δεν γνωρίζει πως θα κινηθεί το σκεπτικό του Συμβουλίου της Επικρατείας στην αναμενόμενη απόφασή του στις 14 Μαρτίου, μία εβδομάδα μετά την καθαρή Δευτέρα.
Μέχρι στιγμής οι πρώτοι οιωνοί δείχνουν ότι η απόφαση θα κινηθεί προς τελικό αποτέλεσμα για τον διαγωνισμό και αυτό για εμάς πηγάζει από τις λεκτικές προδιαθέσεις του Πιερ και του Γε-Γε (Γεωργίου Γεωργαντά, όταν ήταν υφυπουργός), οι οποίοι μας είπαν ότι θα ‘χουμε «τάχα μου τάχα μου» την ταυτότητά μας στα κινητά από τον Μάρτη και μετά. Και ναι μεν οι αμφισβητίες μπορούν να υποστηρίξουν ότι «μας τα ‘χουν ξαναπεί», όμως ο Πιερ δείχνει ότι περιμένει να είναι «ντετερμινιστική» (**) η απόφαση του ΣτΕ.
Επίσης μία σειρά άλλων κινήσεων του «Ψη-Δια» δείχνει ότι θεωρείται απίθανη η «μη απόφαση» του ΣτΕ για τις ταυτότητες, καθώς προετοιμάζουν ήδη τις «ψηφιακές εφαρμογές καθημερινότητας», που θα τις «πριζάρουν» στις ταυτότητες. Πέρα από αυτή την βεβαιότητά μας, στο «Ψη Δια» φαίνεται εκ των συμφραζομένων ότι κινούνται ανεξάρτητα από την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, καθώς αυτή μπορεί και να καθυστερήσει πέραν της 14ης Μαρτίου, ημερομηνία που γνωστοποιήθηκε ότι θα εκδοθεί.
Οι παρατηρούντες με τη δέουσα προσοχή (καληώρα εμείς) τα δρώμενα στο «Ψη Δια» διαπίστωσαν κινητικότητα στις αναθέσεις προς το ΕΔΥΤΕ, που αφορούν το «πρηζάρισμα» εφαρμογών στις ψηφιακές ταυτότητες. Αυτό σημαίνει ότι στην επερχόμενη προεκλογική περίοδο το «Ψη Δια» θέλει να είναι έτοιμο για να παρουσιάσει εφαρμογές που είχαν προαναγγελθεί ότι θα μπουν στις νέες ταυτότητες.
Τώρα αρκεί και μία ψηφιακή ταυτότητα να αποκτήσει επίσημα το «Ψη Δια», κάτι που θα γίνει ευθύς μετά την επίσημη κατακύρωση του έργου από το «Προ Πο» (Προστασίας του πολίτη), για να ενσωματώσει σειρά ψηφιακών υπηρεσιών που θα έχουν ήδη ετοιμαστεί.
Και ξέρετε τι θα γίνει με αυτή την μία ταυτότητα?
Θα κάνει την επίδειξη της χρήσης της ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς είναι ένα σημαντικό βήμα (ίσως το σημαντικότερο) στην ελαχιστοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών one stop και στην κυβερνητική θητεία του Πιερ.
Αν τώρα δεν γίνει η επίσημη κατακύρωση δεν χάθηκε ο κόσμος!
Οι επιδείξεις θα γίνουν ξεχωριστά
Είπον και ελάλησον, ω αδελφοί παπα-γαλ(λ)λιάρηδες, και αμαρτίαν ουκ έχω!
(*) Διακύβευση ή διακύβευμα. Έχουν την ίδια έννοια και σημασία
(**) Ντερμινιστική
Διαδικασία που αποδέχεται την ύπαρξη της αιτιότητας, την καθολική αιτιώδη και νομοτελειακή συνάφεια όλων των φαινομένων. Ότι καταλάβετε, καταλάβατε!
π α π α γ α λ ι έ ς
«ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ» ΤΟ «ΨΗ ΔΙΑ» ΣΤΟ «ΑΓΡΟ ΤΡΟ»
Μία χαρακτηριστική συγκυρία συνέβη μεταξύ των υπουργείων «Ψη Δια» και «Αγρο Τρο» (Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων). Τόσο ο υφυπουργός Γεώργιος Στύλιος, εξ Αρτης ορμώμενος, όσο και ο νεοδιορισθείς υπουργός, ο Γεώργιος Γεωργαντάς εκ Κιλκίς προερχόμενος, ήταν υπουργικά μέλη του Ψηφιακής Διακυβέρνησης («Ψη Δια»). Και οι δύο εκτιμούμε ότι θα πάνε μέχρι τις εκλογές, καθώς και ανασχηματισμό να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους προσεχείς μήνες, σίγουρα δεν θα τους συμπεριλάβει στις αλλαγές, καθότι δεν θα έχουν συμπληρώσει την ανάλογη προς κρίσιν θητεία. Επίσης και οι δύο προερχόμενοι από αγροτικές περιοχές, εκτιμάται ότι γνωρίζουν και τα προβλήματα και θα τα διαπραγματευτούν ανάλογα
Ούτως ειπείν ευχόμαστε εγκαρδίως καλά κουράγια στους δύο τέως «Ψη-Δια» και νυν «Αγρο-Τρο».