Χρηματιστήριο

Real Consulting: «Πράσινο φως» για τη μετάταξη στην Κύρια Αγορά

Όσον αφορά την ολοκλήρωση της μετάταξης, οι εκτιμήσεις της διοίκησης την τοποθετούν στα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου

Το «πράσινο φως» για τη μετάταξη της Real Consulting από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών έδωσε  η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Real Consulting. Η διοίκηση της εταιρείας τοποθέτησε χρονικά την υποβολή του σχετικού ενημερωτικού δελτίου τον προσεχή Σεπτέμβριο (μετά την έκδοση των εξαμηνιαίων λογιστικών καταστάσεων του 2024). Όσον αφορά την ολοκλήρωση της μετάταξης, οι εκτιμήσεις της διοίκησης την τοποθετούν στα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου.

Εν τω μεταξύ, η σημερινή γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή καθαρού μερίσματος 0,038 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη του 2023 και έδωσε το πράσινο φως για αγορά ιδίων μετοχών σε ποσοστό έως και 10% του μετοχικού κεφαλαίου για την προσεχή διετία.

Παράλληλα, η γενική συνέλευση ενέκρινε πρόγραμμα δωρεάν διανομής μετοχών έως και 10% του μετοχικού της κεφαλαίου σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στελέχη της εισηγμένης. Το πρόγραμμα τελεί υπό προϋπόθεση επίτευξης συγκεκριμένων οικονομικών στόχων, μεταξύ των οποίων η διαμόρφωση του EBITDA σε τουλάχιστον 6,5 εκατ. ευρώ το 2024 και σε 8 εκατ. ευρώ το 2025.

Την ίδια στιγμή, δόθηκαν προβλέψεις για διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης εσόδων και κερδών το 2024, εκτιμώντας ότι τα νέα ψηφιακά έργα, που σταθερά προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της τόσο για τον Δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα, θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν την ανάπτυξη της. Τέλος, η διοίκηση της εισηγμένης επιβεβαίωσε και κατά τη γενική συνέλευση ότι πέρα από τον στόχο της οργανικής ανάπτυξης, παραμένει προσανατολισμένη στο πλάνο των εξαγορών εταιρειών, που μπορούν να της προσδώσουν προστιθέμενη αξία.

close menu