Εκδηλώσεις Teamworks

Στις 6 & 7 Νοεμβρίου 2024 στο Ξενοδοχείο Κάραβελ το 14ο Συνέδριο e-Government Forum. Μαζί το Συνέδριο «DPO & ICT Security World for Public Sector»

Την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024 η TEAMWORKS | METATEAM διοργανώνει στο Ξενοδοχείο Divani Caravel αλλά και σε φυσικά και ψηφιακή μορφή δύο κορυφαία Συνέδρια:

  • To 14ο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης e-Government Forum
  • To Συνέδριο «DPO & ICT Security World for Public Sector

με βασικό θεματικό τίτλο: “Η Ψηφιακή Στρατηγική μπροστά στις Προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης”

H METATEAM | TEAMWORKS επέλεξε την κοινή διοργάνωση των Συνεδρίων eGovernment Forum και DPO & ICT Security World for Public Sector, καθώς θεωρεί ότι οι συγκεκριμένοι τομείς, αν και διακριτοί και με ξεχωριστές ιδιαιτερότητες, πρέπει να συνυπάρξουν συνεδριακά για την ολοκληρωμένη φυσική επικοινωνία μεταξύ Κυβερνητικών Παραγόντων, Στελεχών του Δημοσίου τομέα και Φορέων, Στελεχών Εταιρειών ΤΠΕ/ICT, που θα έχουν την επίσης την δυνατότητα επαφών και μέσω της Έκθεσης που διοργανώνεται στον συνεδριακό χώρο.

Η διοργάνωση του ετήσιου Συνεδρίου e- Government Forum, που θα διεξαχθεί μαζί με το Συνέδριο DPO & ICT Security World for Public Sector, πραγματοποιείται σε μία καθοριστική περίοδο για την πορεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στον Δημόσιο τομέα, η οποία χαρακτηρίζεται από την αναγκαιότητα της επίσπευσης των κατακυρώσεων των έργων ΤΠΕ, την επιτάχυνση της υλοποίησής τους, αλλά και την βελτίωση των διαδικασιών στην συνολική εικόνα του χώρου της Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Το 14ο e-Government Forum που διεξάγεται στο Ξενοδοχείο Κάραβελ στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2024, είναι το μοναδικό Συνέδριο που διοργανώνεται με βασικό θεματολογικό πλαίσιο την καταγραφή Τεχνολογιών, Τάσεων, Υλοποιήσεων Έργων και Υπηρεσιών στο χώρο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δημόσιου Τομέα. Μετέχουν Υψηλόβαθμα στελέχη και μέλη Διευθύνσεων Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών.

Το Συνέδριο Ψηφιακής Ασφάλειας DPO & ICT Security World for Public Sector, επικεντρώνεται στις νέες τεχνολογικές προοπτικές που διανοίγονται από την διευρυμένη αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και των ψηφιακών υποδομών από επιχειρήσεις και φορείς στο cloud, στο 5G, στα Δίκτυα Νέας Γενιάς, στις εφαρμογές μέσω κινητών και στις δημόσιες πλατφόρμες επικοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου σημαντικοί Τεχνοκράτες, Πανεπιστημιακοί, στελέχη του Ιδιωτικού, Τραπεζικού, Επιχειρηματικού και Δημοσίου τομέα, θα παρουσιάσουν και θα αναπτύξουν το τεχνολογικό και λειτουργικό πλαίσιο προστασίας κατά των ΚυβερνοΑπειλών και θα αναφερθούν διεξοδικά στις στρατηγικές και λειτουργικές κατευθύνσεις, αλλά και στα επί μέρους θέματα της Στρατηγικής ΚυβερνοΑσφάλειας, που εφαρμόζεται στους τομείς της αρμοδιότητά τους.

Παράλληλα θα αναδείξει τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες που πρέπει να προσεχθούν από τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, που διαφοροποιούν καταλυτικά τις παλιές διαδικασίες και εισάγουν νέες με κυρίαρχη την εξ αποστάσεως πρόσβαση στα κεντρικά συστήματα πληροφορικής, στην ανάγκη αξιοποίησης ασφαλών υπηρεσιών Ψηφιακής Ασφάλειας και την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Οι θεματικές κατευθύνσεις του 14ου Συνεδρίου eGovernment Forum και DPO & ICT Security World for Public Sector αφορούν κυρίως:

  • Πολιτικές και Λειτουργικές Στρατηγικές Έργων Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κομβικούς τομείς όπως η Δικαιοσύνη, η Οικονομία, η Φορολογία, η Γεωργία, οι Μεταφορές, η Προστασία του πολίτη, η Εκπαίδευση κ.ά.
  • Υλοποιήσεις Ψηφιακών Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με χαρακτηριστικές εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης.
  • Σχεδιασμός και Υλοποίηση Σύνθετων Έργων Ψηφιακών Υπηρεσιών, Ψηφιακής Ασφάλειας στη Δημόσια Διοίκηση.
  • Η Ψηφιακή Ασφάλεια του περιβάλλοντος Cloud και Data Centers κάτω από την Τεχνητή Νοημοσύνη. Απειλές και Αντιμετώπιση.
  • Οι στρατηγικές κινήσεις και τα επόμενα βήματα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσα από το πρίσμα της Τεχνητής Νοημοσύνης.
  • H Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση. Δυνατότητες, όρια, ο ρόλος των χρηστών και των φορέων.
  • Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ως μέσον επίλυσης παραγωγικότητας και ανάπτυξης του Δημοσίου τομέα.
  • Παρουσιάσεις μελετών για τις προοπτικές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα και τη συμβολή της στον μετασχηματισμό του κράτους.
  • Συμμετοχή Εταιρειών και Φορέων όπως το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», η Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού και άλλοι.
  • Ανάλυση των προοπτικών του «ψηφιακός βοηθού» που ενσωματώθηκε, πρόσφατα, στην πλατφόρμα Gov.gr.
  • Ποια είναι η σημασία της Generative AI σε σημαντικές τομεακές εφαρμογές της στη Δημόσια Διοίκηση, στη Δικαιοσύνη, στη Φορολογία, στην Εκπαίδευση, Απασχόληση, Κατάρτιση κ.ά.
  • Η ανάπτυξη δεξιοτήτων του δημόσιου τομέα είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της επανάστασης της ΤΝ.
  • Η προσαρμογή των δημόσιων συμβάσεων στην ψηφιακή καινοτομία και την τεχνητή νοημοσύνη είναι ουσιαστικής σημασίας. Η Ευρωπαϊκή Πράξη για την Τεχνητή Νοημοσύνη και η εισαγωγή ειδικών ρυθμίσεων για την χρήση συστημάτων ΤΝ από δημόσιους φορείς.

Τα Συνέδρια διοργανώνονται:

Με την υποστήριξη των κλαδικών φορέων:  ΣΕΠΕ, ΣΕΚΕΕ, ΕΕΚΤ | DPO NETWORK, ISC2 Hellenic Chapter

close menu