Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Διαγωνισμός 1,3 εκατ. για ψηφιακό αγροδιατροφικό χάρτη

H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού με αντικείμενο «ψηφιακός αγροδοατροφικός χάρτης» προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Μέσω του έργου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον, που θα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες/τεχνικές προβολής, όπως συλλογή ψηφιακών πολιτιστικών τεκμηρίων, ψηφιακές διαδρομές, εφαρμογές serious game (gamification), εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), ψηφιακούς βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης (AI Bots) προκειμένου να αναδείξει και να προβάλει τον αγροδιατροφικό, πολιτιστικό- φυσικό πλούτο και την κληρονομιά της Περιφέρειας στο σύνολο των επισκεπτών και τουριστών.

Μέσα από τις εφαρμογές και τα συστήματα θα αναδειχθούν με σύγχρονο και καινοτόμο τρόπο ο αγροδιατροφικός και πολιτιστικός πλούτος της Περιφέρειας και ταυτόχρονα θα παρέχονται με ιδιαίτερα ελκυστικό τρόπο πληροφορίες, που αφορούν υπηρεσίες και υποδομές πολιτισμού, τουρισμού/αναψυχής στο σύνολο των δήμων της Περιφέρειας.

Οι εφαρμογές και τα συστήματα που θα δημιουργηθούν, θα παρέχονται δωρεάν στο ευρύ κοινό αλλά και στους τοπικούς παραγωγούς και παρόχους υπηρεσιών σε μια προσπάθεια για περαιτέρω διατήρηση των μοναδικών/ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

close menu