Κινητά τηλέφωνα & Tablets

Apple: Το iPhone 16 φέρνει την Τεχνητή Νοημοσύνη στα smartphones

Το νέο iPhone 16 (μαζί με τις εκδόσεις Plus, Pro και Max) παρουσίασε τη Δευτέρα η Apple σε εκδήλωση που πραγματοποίησε την Δευτέρα, με τον Τιμ Κουκ να μην κρύβει τον ενθουσιασμό του, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία φέρνει τη νέα εποχή στα smartphones παρουσιάζοντας εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως ανέφερε ο ίδιος, τα νέα κινητά τηλέφωνα θα είναι συμβατά με το Apple Intelligence, τη νέα πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας.

Όπως επεσήμανε, τα νέα iPhone είναι σχεδιασμένα από την αρχή με βάση το Apple Intelligence, ωστόσο η σειρά iPhone 16 δεν θα κυκλοφορήσει με αυτό από την αρχή.

Σε επίπεδο χαρακτηριστικών, το iPhone 16 διαθέτει νέα κάμερα 48 megapixel, δύο επιλογές μεγέθους, 6,1 ίντσες για το iPhone 16 και 6,7 ίντσες για το iPhone 16 Plus, προσαρμόσιμα κουμπιά δράσης (όπως φακό τη νύχτα και ημερολόγιο την ημέρα), έλεγχο της κάμερας για άμεση πρόσβαση, καθώς και δυνατότητα ρύθμισης διαφόρων χαρακτηριστικών της κάμερας και ένα νέο τσιπ A18 που δημιουργήθηκε για το iPhone 16, βελτιστοποιημένο για την εκτέλεση μεγάλων γεννητικών μοντέλων και με 2x ταχύτερη νευρωνική μηχανή.

Παράλληλα, το νέο τσιπ A18 που δημιουργήθηκε για το iPhone 16 διαθέτει τεχνολογία 3 νανομέτρων και τέσσερις πυρήνες απόδοσης, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε εμπειρία στο iPhone, συμπεριλαμβανομένης του Apple Intelligence.

Ο επεξεργαστής του είναι, σύμφωνα πάντα με τον Κουκ, έως και 60% ταχύτερος από το iPhone 12 και η ταχύτητα ανταγωνίζεται ακριβούς προσωπικούς υπολογιστές, ενώ η GPU στο iPhone 16 είναι έως και 40% ταχύτερη από ό,τι στο iPhone 15.

Αναφορικά με το Apple Intelligence, λειτουργεί σε κατηγορίες όπως η γλώσσα, οι εικόνες, η δράση και το προσωπικό πλαίσιο, όπως ανέφερε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Apple για την Τεχνολογία Λογισμικού Κρεγκ Φεντερίγκι.

Τα δεδομένα, σύμφωνα με την εταιρεία, δεν θα αποθηκεύονται ούτε μοιράζονται ποτέ, ενώ ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες μπορούν να επαληθεύσουν αυτή την υπόσχεση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, σύμφωνα με το το CNBC.

Μία καινοτομία της Apple είναι η νέα λειτουργία generative emoji, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν προσαρμοσμένα emojis πληκτρολογώντας μερικές λέξεις. Οι χρήστες μπορούν επίσης να πληκτρολογούν λέξεις για να ανασύρουν φωτογραφίες και βίντεο που θέλουν να βρουν.

Tο Apple Intelligence σηματοδοτεί επίσης την έναρξη μιας νέας εποχής για τη φωνητική βοηθό Siri. Οι χρήστες μπορούν να προτρέπουν τη Siri με κείμενο, να κάνουν ερωτήσεις με τη φωνή τους, να ανασύρουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες από συνομιλίες κειμένου και πολλά άλλα.

Σημειώνεται πως η δημιουργία emojis και μια νέα λειτουργία Visual Intelligence θα έρθουν αργότερα. Η οπτική νοημοσύνη επιτρέπει για παράδειγμα στους χρήστες να τραβήξουν μια φωτογραφία ενός σκύλου για να μάθουν τι ράτσα είναι.

Το Apple Intelligence θα είναι διαθέσιμο στα νέα τηλέφωνα iPhone 16 και iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro και Pro Max.

close menu