Παπαγάλλος

AI Report: ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, κυκλοφόρησε μαζί με την «Κυριακάτικη Απογευματινή» το περιοδικό AΙ Report της ΜΕΤΑΤΕΑΜ και διανεμήθηκε στα περίπτερα και σε επισκέπτες της ΔΕΘ.

Ο Τάσος Τζήκας, Πρόεδρος της Helexpo, πέρα και πάνω απ’ όλα φίλος, μας ευχήθηκε «καλή πορεία, κουράγιο και δύναμη» γνωρίζοντας όσο κανείς άλλος τι πάει να πει και τι σημαίνει να υλοποιείς υπηρεσίες επικοινωνίας και προβολής της ελληνικής αγοράς ΤΠΕ/ICT.

Ηδη μας συνοδεύουν εγκάρδιες ευχές του κλάδου, πολλών παραγόντων από «όμορους» χώρους, δείχνοντας πως η υλοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος απηχεί σκέψεις πολλών, που θέλουν να έχουν διαύλους επικοινωνίας με ευρύτερες ομάδες πολιτών, επαγγελματιών και επιστημόνων των τομέων των Ψηφιακών Τεχνολογιών.

Το AI Report, διμηνιαίο περιοδικό, σε ψηφιακή και έντυπη μορφή, θα διανέμεται μέσα από την «Κυριακάτικη Απογευματινή» και θα υλοποιήσει σειρά πρωτοβουλιών, οι οποίες θα φέρουν το ευρύ κοινό κοντά στην Τεχνητή Νοημοσύνη και στις Ψηφιακές Τεχνολογίες που έχουν μπει ήδη στην καθημερινότητά του.

Ευχαριστούμε όλες και όλους που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους σε αυτή την πορεία και καλωσορίζουμε τους «συμμάχους» που μας ακολουθούν και μας πιστεύουν.

88η ΔΕΘ: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ

ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στην 88Η ΔΕΘ 

Ηταν πραγματικά έκπληξη η νέα μορφή του περιπτέρου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην 88η ΔΕΘ. Σχεδιασμένο με ανθρωποκεντρικό πρίσμα αφήνοντας πίσω τις «ξύλινες» τεχνοκρατικές προσεγγίσεις, οι δημοφιλείς εφαρμογές όπως π.χ το mycoast για τις παραλίες , to mytickets για το ποδόσφαιρο, το cloud της ΓΓ Δημόσιας Διοίκησης έδωσαν στις χιλιάδες των επισκεπτών του περιπτέρου την διάσταση της φιλικής προσέγγισης των ψηφιακών τεχνολογιών, κάτι που ακολουθούμε και στο AI Report.

Περιμετρικά του Περιπτέρου ήταν οι Φορείς που συμβάλουν στην υποστήριξη και υλοποίηση των έργων κορμού του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπως η ΓΓ Πληροφορικών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, η Κοινωνία της Πληροφορίας, η ΗΔΥΚΑ, το ΕΔΥΤΕ, το ΕΚΤ. Επικροτούμε απόλυτα την απόφαση να μην έχουν περίπτερα οι εταιρείες που συμμετέχουν στα έργα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ήταν κάτι που δεν ταίριαζε σε ένα κυβερνητικό περίπτερο και δημιουργούσε δυσμενή σχόλια για προφανείς λόγους.

Τα μπισκότα, που υπήρχαν παντού στο Περίπτερο του Ψη-Δια, όπως και στις υπηρεσίες του υπουργείου (δεν τα έχουμε δει στους Φορείς και παρακαλώ να γίνει πρόσθετη παραγγελία) ήταν γευστικότατα και πειρασμός. Τα παρασκευάζει η βιομηχανία Βιολάντα, μία ελληνική επιχείρηση στα Τρίκαλα, η οποία έχει μεγάλη εξωστρεφή πορεία και μεγάλη γκάμα προϊόντων.

H περαιτέρω αξιοποίηση του Περιπτέρου του «Ψη-Δια» όλο το χρόνο, ιδέα που είχαμε προτείνει προ καιρού, θα ανακοπεί λόγω της ανάπλασης του οικοπέδου της Helexpo. Δείτε ΕΔΩ τι προετοιμάζεται.  Ευχόμαστε να ολοκληρωθούν όσο πιο άμεσα οι διαδικασίες και οι διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους για να ξεκινήσει η κατασκευή των έργων. Επίσης η συμφωνία ΣΔΙΤ να δώσει το τελικό αποτέλεσμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και να ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία της.

Καλή εβδομάδα και  o Παπα-γά(λ)λος επανέρχεται την Πέμπτη με ζέοντα θέματα επικαιρότητας.

close menu