Υλικό-Συσκευές

Η Canon παρουσιάζει νέους εκτυπωτές μεγάλου μεγέθους στις Σειρές imagePROGRAF TZ και TX

Η Canon επεκτείνει τις επιτυχημένες σειρές imagePROGRAF TZ και TX, παρουσιάζοντας σήμερα τα μοντέλα imagePROGRAF TZ‑32000 και imagePROGRAF TZ‑4200/TZ‑3200. Αυτοί οι 5χρωμοι εκτυπωτές είναι ιδανικοί για εφαρμογές σχεδίασης μέσω υπολογιστή (CAD) και συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών (GIS), καθώς και για πόστερ. Τα νέα μοντέλα απευθύνονται σε πολλές αγορές, όπως αρχιτέκτονες, μηχανικούς, και κατασκευαστικές και βιομηχανικές εταιρείες (AEC&M), παρόχους υπηρεσιών εκτύπωσης (PSP) και φορείς του δημόσιου τομέα. Όλα τα μοντέλα προσφέρουν βελτιωμένη παραγωγικότητα, παράγουν πόστερ καλύτερης ποιότητας με ζωντανά χρώματα και διατίθενται με προαιρετικό σαρωτή[1].

Ο imagePROGRAF TZ‑32000 εκτυπώνει μεγάλους όγκους σχεδίων με υψηλή ταχύτητα και είναι ιδανικός για την αγορά AEC&M. Με πλάτος 36″, ο εκτυπωτής επιτυγχάνει ταχύτητα εκτύπωσης 4 σελίδων A1 ανά λεπτό[2], την υψηλότερη στη σειρά imagePROGRAF. Η παραγωγικότητα ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τη νέα και βελτιωμένη διαδικασία εύκολης φόρτωσης χαρτιού και τον Επάνω δίσκο παράδοσης (TDT) που μπορεί να συγκεντρώσει έως και 100 σχέδια CAD διάφορων μεγεθών, ή έως και 10 πόστερ, για συνεχή εκτύπωση. Οι δύο κύλινδροι τροφοδοσίας επιτρέπουν στους χρήστες να μειώσουν τη συχνότητα φόρτωσης υλικών, ενώ παρέχουν δυνατότητα αυτόματης εναλλαγής μεταξύ υλικών δύο μεγεθών για εκτυπώσεις διαφορετικού μεγέθους – ιδανικό χαρακτηριστικό για σύνθετες εφαρμογές CAD. Ο χρόνος παραγωγής μεγιστοποιείται από την ταχύτερη φόρτωση χαρτιού και τις μοναδικές δεξαμενές μελανιού που μπορούν να αντικατασταθούν κατά τη λειτουργία για αδιάκοπη εκτύπωση.

Οι imagePROGRAF TZ‑4200/TZ‑3200 καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών εκτύπωσης, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων CAD και GIS, αλλά και πόστερ, τα οποία είναι ιδανικά για τους κλάδους διανομής/λιανικής διάθεσης. Ο imagePROGRAF TZ‑4200 προσφέρει πλάτος 44″ και ο TZ‑3200 36″, ενώ και τα δύο μοντέλα επιτυγχάνουν υψηλότερη ταχύτητα εκτύπωσης από τους προκατόχους τους, φτάνοντας τις 3,3 σελίδες A1 ανά λεπτό[3]. Η υψηλή παραγωγικότητα επιτυγχάνεται μέσω μιας σειράς μελετημένων χαρακτηριστικών, όπως οι δύο κύλινδροι εισόδου υλικών[4] που προσφέρουν γρήγορη εναλλαγή χαρτιού και εύκολη διαδικασία φόρτωσης.

Βελτιωμένα χαρακτηριστικά για εκτυπώσεις υψηλής ευκρίνειας με φωτεινότερα χρώματα

Όλα τα νέα μοντέλα των σειρών TZ και TX ενσωματώνουν μια σειρά από βελτιώσεις, όπως η αυξημένη ποιότητα απόδοσης των γραμμών και η καλύτερη βαθμονόμηση χρώματος, για πιο έντονα και σταθερά χρώματα. Τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά ποιότητας εικόνας επιτρέπουν την παραγωγή εκτυπώσεων CAD με υψηλή ακρίβεια, από γραμμικά σχέδια έως χάρτες, καθιστώντας τα συστήματα ιδανική επιλογή για τους κλάδους AEC&M, καθώς και για φορείς του δημόσιου τομέα. Η νέα τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας μεγιστοποιεί την ανάδειξη των χρωμάτων των μελανιών για την αναπαραγωγή φωτεινών τόνων με μεγάλο βάθος. Επιπλέον, χάρη στην υιοθέτηση του νέου μελανιού ματζέντα της Canon, οι εκτυπώσεις είναι πιο ζωντανές σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα[5], με πιο έντονα και φωτεινά χρώματα, ακόμη και σε απλό χαρτί. Τα μελάνια pigment έχουν υψηλή ανθεκτικότητα και αποτρέπουν το μουντζούρωμα, καθιστώντας τις εκτυπώσεις ιδανικές για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

Αυξημένη παραγωγικότητα και αποδοτικότητα

Οι νέοι εκτυπωτές imagePROGRAF ενσωματώνουν διάφορα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν ένα προηγμένο σύστημα το οποίο διευκολύνει τη φόρτωση του χαρτιού, ανιχνεύει αυτόματα το πλάτος και τον τύπο του και υπολογίζει την ποσότητα που απομένει. Επιταχύνει τη διαδικασία τροφοδοσίας χαρτιού και μειώνει τον χρόνο τοποθέτησης του ρολού[6] κατά περίπου 30% σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα. Επιπλέον, η υψηλή ποιότητα εικόνας διατηρείται σταθερή χάρη στο σύστημα ανίχνευσης μελανιού, το οποίο βελτιστοποιεί αυτόματα τη θέση εναπόθεσης του μελανιού παρακολουθώντας σε τακτά χρονικά διαστήματα τον ψεκασμό του, καθώς και τη λειτουργία βαθμονόμησης χρώματος, η οποία διορθώνει αυτόματα τις διακυμάνσεις στα παραγόμενα χρώματα λόγω των διαφορών μεταξύ των κεφαλών εκτύπωσης και της γήρανσής τους. Ως αποτέλεσμα, τόσο ο χρόνος εργασίας που απαιτείται για την εκτύπωση όσο και ο χρόνος διακοπής της λειτουργίας της συσκευής μειώνονται, επιτρέποντας στους χρήστες να παράγουν μεγάλο αριθμό σχεδίων και πόστερ γρήγορα και αποτελεσματικά.

Σχεδίαση με περιβαλλοντικά κριτήρια

Όλα τα νέα μοντέλα στις σειρές εκτυπωτών TZ και TX έχουν σχεδιαστεί για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με τα προηγούμενα5· το μοντέλο TZ‑32000 καταναλώνει 29% λιγότερη ενέργεια κατά τη χρήση, ενώ τα μοντέλα TZ‑4200/TZ‑3200 χρησιμοποιούν 25% λιγότερη ενέργεια. Η φροντίδα για το περιβάλλον επεκτείνεται επίσης στη συσκευασία των εκτυπωτών, η οποία δεν περιλαμβάνει καθόλου πολυστυρένιο (EPS). Τόσο η σειρά TZ όσο και η σειρά TX έχουν καταχωριστεί ως προϊόντα «EPEAT Gold» στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό το διεθνές οικολογικό σήμα EPEAT, το οποίο καθιερώθηκε από το Global Electronics Council (GEC), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό αξιολόγησης ηλεκτρονικών προϊόντων.

Σχεδίαση με γνώμονα την ασφάλεια

Από τις κρυπτογραφημένες επικοινωνίες και την ασφαλή εκτύπωση μέσω κωδικού PIN έως την προηγμένη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας και την ασφαλή διαγραφή του σκληρού δίσκου, οι εκτυπωτές των σειρών imagePROGRAF TZ και TX ενσωματώνουν μια σειρά από χαρακτηριστικά ασφάλειας για την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών, ώστε μόνο τα κατάλληλα άτομα να έχουν πρόσβαση στον εκτυπωτή, να συλλέγουν τις εκτυπώσεις και να διαχειρίζονται την αποθήκευση δεδομένων.

Ο κος Mathew Faulkner, Director, Marketing & Innovation, Wide Format Printing Group, Canon EMEA, δήλωσε: «Οι νέοι εκτυπωτές imagePROGRAF TZ και TX ενισχύουν τη σειρά imagePROGRAF, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση για την εκτύπωση σχεδίων CAD/GIS και πόστερ μεγάλου μεγέθους. Παρέχουν στους πελάτες μας τους παραγωγικούς και αξιόπιστους εκτυπωτές που χρειάζονται, στους κλάδους AEC&M και παροχής υπηρεσιών εκτύπωσης, καθώς και στους φορείς του δημόσιου τομέα. Τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά εκτύπωσης αυτών των νέων μοντέλων παρέχουν υψηλής ποιότητας, ακριβείς και ευκρινείς εκτυπώσεις CAD/GIS με ζωντανά χρώματα, δημιουργώντας τεχνικά σχέδια που παραμένουν ευανάγνωστα ακόμη και σε χώρους παραγωγής υπό ποικίλες καιρικές συνθήκες, χάρη στα μελάνια pigment που αποτρέπουν το μουντζούρωμα.»

Τα νέα μοντέλα imagePROGRAF θα είναι διαθέσιμα μέσω πιστοποιημένων Συνεργατών της Canon και απευθείας από την Canon από την 1η Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα imagePROGRAF TZ‑32000 και imagePROGRAF TZ‑4200/TZ‑3200, επισκεφθείτε τις διευθύνσεις:

https://www.canon.gr/business/products/large-format-printers/imageprograf-TZ‑series

https://www.canon.gr/business/products/large-format-printers/imageprograf-TZ‑series/

[1] Ο προαιρετικός σαρωτής Z36 κατασκευάζεται από την Global Scanning.
[2] A1 οριζόντια, μη επιχρισμένο χαρτί, κατάσταση Γρήγορης οικονομικής λειτουργίας.
[3] Σχέδιο A1 με οριζόντιο προσανατολισμό σε απλό χαρτί, ρύθμιση μέγιστης ταχύτητας εκτύπωσης.
[4] Η δεύτερη μονάδα ρολού είναι προαιρετική.
[5] Το προηγούμενο μοντέλο του TZ‑32000 είναι το imagePROGRAF TZ‑30000 (κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2021) και τα προηγούμενα μοντέλα των TZ‑4200/3200 είναι τα imagePROGRAF TZ‑4100/3100 (κυκλοφόρησαν τον Φεβρουάριο του 2021).
[6] Όσον αφορά στη διαδικασία φόρτωσης χαρτιού που περιγράφεται εδώ από την Canon, αναφέρεται στα εξής: για τον TZ‑32000, αναφέρεται στον χρόνο που χρειάζεται ο χειριστής για να αντικαταστήσει τα ρολά χαρτιού στην περιοχή τροφοδοσίας της κύριας μονάδας και να κλείσει το κάλυμμα των ρολών ώστε ο εκτυπωτής να είναι έτοιμος να συνεχίσει την εκτύπωση· για τη σειρά TX, αναφέρεται στον χρόνο από την τοποθέτηση του ρολού χαρτιού στην περιοχή τροφοδοσίας της κύριας μονάδας έως τη στιγμή ετοιμότητας για εκτύπωση.

close menu