Εκδηλώσεις

Fortinet Security Day 2024 στην Αθήνα: Μια αξιοσημείωτη επιτυχία με πάνω από 900 εξειδικευμένους επισκέπτες

Το Fortinet Security Day 2024, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου, στο εμβληματικό Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σημείωσε τεράστια επιτυχία, συγκεντρώνοντας πάνω από 900 επαγγελματίες τεχνολογίας, συνεργάτες του κλάδου και ειδικούς της κυβερνοασφάλειας. Η φετινή διοργάνωση, μία από τις πλέον σημαντικές στο ημερολόγιο της κυβερνοασφάλειας, προσέφερε μια δυναμική πλατφόρμα για συζήτηση, η οποία αφορούσε στο μέλλον του κλάδου, αλλά και των πιο πρόσφατων καινοτομιών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν θερμό χαιρετισμό από τη δημοσιογράφο κα. Κατερίνα Τσαμούρη, η οποία έθεσε τον τόνο για μια ημέρα γεμάτη διαφωτιστικές συζητήσεις και εξειδικευμένες παρουσιάσεις.

Ο κ. Λεωνίδας Τουγιαννίδης, Regional Director της Fortinet για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Ελλάδα και Κύπρο, ακολούθησε με μια εισαγωγή, τονίζοντας τη σημασία της πρόβλεψης αναδυόμενων κυβερνοαπειλών και της προστασίας των ψηφιακών μας περιουσιακών στοιχείων στον σημερινό ψηφιακό κόσμο.

Μια ιδιαίτερη ομιλία απηύθυνε ο κ. Μιχάλης Μπλέτσας, Επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας του Ελληνικού Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επισημαίνοντας τον κρίσιμο ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον συνεχιζόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα ήταν γεμάτο με διαφωτιστικές παρουσιάσεις από κορυφαίους ειδικούς της Fortinet, συμπεριλαμβανομένης της εις βάθος ανάλυσης «Security-Driven Platform: Integrating Protection Across Networks» από τον κ. Eli Parnass, Αντιπρόεδρο της Fortinet σε Ισραήλ, Ελλάδα και Ανατολική Ευρώπη, ο οποίος – μεταξύ άλλων – τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης μιας πλατφόρμας ασφαλείας που θα ενσωματώνει την προστασία σε όλα τα δίκτυα.

Ο κ. Filippo Cassini, Global Technical Officer, SVP Consulting Systems Engineering, στην ομιλία του «Threat Hunting Exercise using GenAI and the Fortinet Security Fabric», αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα αξιοποίησης της ΑΙ για την άμυνα απέναντι στις εξελισσόμενες κυβερνοαπειλές. Αυτές οι συνεδρίες ανέδειξαν την ηγετική θέση της Fortinet στις λύσεις κυβερνοασφάλειας, που προστατεύουν επιχειρήσεις και οργανισμούς μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο απειλών.

Ο κ. Melih Kirkgoz, Senior Director Systems Engineering International Emerging της Fortinet, παρουσίασε τις απόψεις του σχετικά με το «Breaking Silos: Building Resilient Future-Proof Cybersecurity Platforms» και υπογράμμισε τις συνεχείς προσπάθειες της Fortinet για μια ενιαία άμυνα, που παραμένει ισχυρή απέναντι σε εξελισσόμενες απειλές και αναδυόμενες προκλήσεις.

Ο κ. Apollinaire Moreno, Director Business Development Cloud Security της Fortinet, μοιράστηκε μέρος της εκτεταμένης του εμπειρίας στον επιχειρηματικό κόσμο, επικεντρώνοντας τις σκέψεις του στις υπηρεσίες cloud.

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε Workshops, τα οποία φιλοξένησαν συνεργάτες της Fortinet. Αυτές οι συνεδρίες παρείχαν πρακτικές γνώσεις για την εφαρμογή των τεχνολογιών που προσφέρει η Fortinet, συμπεριλαμβανομένων των Fortinet SASE και FortiNAC. Τα εργαστήρια επαινέθηκαν ιδιαίτερα για την πρακτική τους προσέγγιση, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν εις βάθος γνώση των καινοτόμων λύσεων κυβερνοασφάλειας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε και φέτος με τα πολυαναμενόμενα Partner Awards, τα οποία παρουσίασε η κα. Δήμητρα Τριανταφύλλου, Channel Sales Manager της Fortinet για την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Κύπρο. Τα βραβεία αναγνώρισαν τις εξαιρετικές συνεισφορές των συνεργατών της Fortinet κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, γιορτάζοντας την αριστεία σε διάφορους τομείς.

Ο επίλογος της εκδήλωσης έγινε με την κύρια ομιλία του ναυάρχου James Stavridis (USN, ε.α.), Partner and Vice Chair, Global Affairs του ομίλου Carlyle και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος Rockefeller. Οι παρατηρήσεις του προσέφεραν μια προοπτική για τις παγκόσμιες προκλήσεις ασφάλειας, στο πλαίσιο των πιο πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων, εστιάζοντας ειδικά στην κυβερνοασφάλεια.

Ο κ. Eli Parnass, Αντιπρόεδρος της Fortinet σε Ισραήλ, Ελλάδα & Ανατολική Ευρώπη, αναφέρθηκε στην τεράστια επιτυχία της εκδήλωσης, σημειώνοντας: «Το Fortinet Security Day 2024 στην Ελλάδα ήταν μια ηχηρή επιτυχία, αναδεικνύοντας την αταλάντευτη αφοσίωσή μας στην προώθηση της κυβερνοασφάλειας. Καθώς γιορτάζουμε την εξαιρετική συμμετοχή και αλληλεπίδραση, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να παρέχουμε κορυφαίες λύσεις ασφαλείας βασισμένες σε πλατφόρμες. Στόχος μας δεν είναι απλώς να προσφέρουμε προστασία, αλλά να την ενσωματώσουμε ως αναπόσπαστο θεμέλιο σε κάθε δίκτυο, εξασφαλίζοντας ανθεκτικότητα και καινοτομία μπροστά στις αναδυόμενες απειλές».

Η επιτυχία του φετινού Fortinet Security Day, που χαρακτηρίστηκε από υψηλή προσέλευση και ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων, αντικατοπτρίζει τη διαρκώς αυξανόμενη σημασία της κυβερνοασφάλειας στον σημερινό διασυνδεδεμένο κόσμο. Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε επίσης από μια εντυπωσιακή σειρά χορηγών, όπως οι Platinum χορηγοί Adacom, Byte, Cosmote, Performance και Pronet, καθώς και οι Gold χορηγοί Active, Algosystems, Dataplex, InTTrust, Console Connect και Space. Οι Silver χορηγοί περιλάμβαναν τις εταιρείες Amplus, Intracom Telecom, Office Line και Tototheo, με την Marlink να ενεργεί ως Χορηγός Panel. Το δείπνο χορηγήθηκε από την QNR, ενώ τα διαλείμματα καφέ από τη Nespresso Professional.

Υποστήριξη για την εκδήλωση παρείχαν επίσης οι εταιρείες Ammitec, Commvault, ISC2 Hellenic Chapter και Women4Cyber Greece. Οι επίσημοι διανομείς της Fortinet, GCC Hellas και Ideal Technology, συμμετείχαν ενεργά στο φετινό Fortinet Security Day.

close menu