Έργα - Διαγωνισμοί

Διαγωνισμός 12,4 εκατ. ευρώ από την ΚτΠ για το Gov.gr Messenger

Σε ανοιχτό διαγωνισμό για το έργο «Gov.gr Messenger» προχώρησε η Κοινωνία της Πληροφορίας. Το έργο αφορά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος επικοινωνίας της Δημόσιας Διοίκησης με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μέσω αποστολής μηνυμάτων.

Στόχος του είναι η βελτίωση των ψηφιακών υπηρεσιών και η απλοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ του κράτους και των πολιτών μέσω της πύλης gov.gr. Το νέο σύστημα θα ενσωματωθεί σε κομβικούς δημόσιους οργανισμούς, όπως η ΑΑΔΕ, η e-ΕΦΚΑ και η ΗΔΙΚΑ. Επιπλέον, θα προσφέρει δυνατότητες ηλεκτρονικής επικοινωνίας μεγάλης κλίμακας για την κάλυψη τόσο των υφιστάμενων όσο και των μελλοντικών αναγκών της Δημόσιας Διοίκησης, όπως αυτές θα προκύψουν από την υλοποίηση της ενιαίας Ψηφιακής Υποδομής (CRMS). Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 12.448.856 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η σύμβαση προβλέπει δυνατότητα προαίρεσης που μπορεί να αυξήσει το συνολικό κόστος έως και 21 εκατομμύρια ευρώ, εφόσον αποφασιστούν επιπλέον υπηρεσίες ή επέκταση του έργου.

Η διάρκεια του έργου ορίζεται σε 18 μήνες, ενώ θα αναπτυχθεί με σύγχρονες τεχνολογίες και έμφαση στην ασφάλεια των επικοινωνιών. Επιπλέον, το σύστημα θα είναι συμβατό με πολλαπλές πλατφόρμες, όπως Android, iOS και web, διασφαλίζοντας φιλικότητα προς τον χρήστη και υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Η κεντρική πλατφόρμα του συστήματος θα αναπτυχθεί με σύγχρονες τεχνολογίες και cloud native αρχιτεκτονική με κύρια μέριμνα να διασφαλισθεί η αυτονομία, ασφάλεια, επεκτασιμότητα και απρόσκοπτη λειτουργία της.

close menu