Προϊόντα-Υπηρεσίες

Νέο σημείο διασύνδεσης στην Τουρκία από τη Lancom

Η Lancom προχωρά στη δημιουργία νέου σημείου παρουσίας (Point of Presence – PoP) στην Κωνσταντινούπολη, επεκτείνοντας το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο και ενισχύοντας τη θέση της ως βασικός κόμβος διασύνδεσης στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στόχος είναι να προσελκύσει τηλεπικοινωνιακή κίνηση από την Τουρκία προς την Ελλάδα και άλλες πόλεις όπως η Σόφια, το Άμστερνταμ, το Μιλάνο, η Ρώμη και η Φρανκφούρτη.

Σε συνεργασία με τον διεθνή κολοσσό EXA Infrastructure, η Lancom φιλοδοξεί να αναβαθμίσει το “Balkan Gate Thessaloniki” σε κεντρικό κόμβο για τις τηλεπικοινωνίες στην ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας προηγμένες υποδομές που διασφαλίζουν υψηλής ποιότητας διασύνδεση.

Ο CEO της Lancom, Γιώργος Νώλης, ανακοίνωσε ότι η επέκταση του Balkan Gate στη Θεσσαλονίκη θα ολοκληρωθεί το 2025, με την εγκατάσταση προηγμένων συστημάτων ψύξης τεχνητής νοημοσύνης (AI) από τη Huawei. Ταυτόχρονα, η εταιρεία προχωρά και στην κατασκευή νέου data center στην Κρήτη, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2024.

Με τις νέες επενδύσεις, η Lancom επιδιώκει να διευκολύνει την άμεση διασύνδεση με τα μεγαλύτερα internet exchanges της Ευρώπης, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου που θα εξυπηρετεί τόσο τηλεπικοινωνιακούς παρόχους όσο και επιχειρήσεις που αναζητούν γρήγορη και αξιόπιστη συνδεσιμότητα στην περιοχή.

close menu