Έργα - Εγκαταστάσεις

ΟΤΕ – Satways: Προστατεύουν τον δήμου Χίου από φυσικές καταστροφές

Η ένωση εταιρειών «ΟΤΕ – Satways» ανέλαβε την υλοποίηση έργου που αποσκοπεί στην ενίσχυση της προστασίας του Δήμου Χίου από φυσικές καταστροφές, με τη χρήση ευφυών τεχνολογιών. Το έργο, με συνολική αξία 3.273.112 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), περιλαμβάνει μια σειρά καινοτόμων δράσεων και εφαρμογών, όπως:

Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας, Συντονισμού και Διαχείρισης Κρίσεων: Εγκατάσταση και παραμετροποίηση ενός συστήματος που θα συντονίζει και θα διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις που προκύπτουν από φυσικά φαινόμενα μεγάλης κλίμακας.

Σύστημα Έγκαιρης Ανίχνευσης και Διαχείρισης Δασικών Πυρκαγιών: Ένα υποσύστημα που θα εντοπίζει έγκαιρα τις δασικές πυρκαγιές και θα συμβάλλει στη διαχείρισή τους, μειώνοντας τον χρόνο ανταπόκρισης των αρχών.

Σύστημα Άμεσης Επικοινωνίας με Δημότες και Επισκέπτες (Push Notification): Η εφαρμογή αυτή θα προσφέρει τη δυνατότητα αποστολής ειδοποιήσεων σε πραγματικό χρόνο στους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Χίου για την ενημέρωση και προστασία τους. Η επικοινωνία θα βασίζεται στη θέση του χρήστη, την οποία θα προσδιορίζουν τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας, GPS και Wi-Fi.

Υπηρεσίες Αναγνώρισης και Εκτίμησης Φυσικών Κινδύνων: Ανάλυση κινδύνων από φαινόμενα όπως σεισμοί, κατολισθήσεις, ακραία καιρικά φαινόμενα και δασικές πυρκαγιές, με σκοπό την κατάρτιση αποτελεσματικών σχεδίων δράσης.

Η εφαρμογή αυτών των συστημάτων αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα του Δήμου Χίου να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις φυσικές καταστροφές, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών.

close menu