Βραβεύσεις

214 Επιστήμονες του ΑΠΘ στο ανώτερο 2% της παγκόσμιας κατάταξης

Συνολικά 214 μέλη του ΑΠΘ συμπεριλαμβάνονται στο υψηλότερο 2% της έρευνας σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση την απήχηση της δημοσιευμένης έρευνάς τους, είτε κατά το τελευταίο έτος 2023-2024, είτε στη συνολική διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, σύμφωνα με τη βιβλιομετρική μελέτη που δημοσιεύεται από τον εκδοτικό οίκο Elsevier σε συνεργασία με το κορυφαίο πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ.

Αναλυτικά, 152 μέλη του ΑΠΘ, για το έτος 2023-2024, συμπεριλαμβάνονται στο υψηλότερο 2% της έρευνας σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ 156 μέλη του ΑΠΘ συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του Stanford για τη συνολική τους σταδιοδρομία (career), γεγονός που καταδεικνύει την υψηλού επιπέδου έρευνα που πραγματοποιείται, διαχρονικά, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους που ανεβάζουν το ΑΠΘ ψηλά. Με την ερευνητική τους αριστεία και τις επιδόσεις τους στην έρευνα, και την παραγόμενη γνώση και καινοτομία ενισχύουν το αποτύπωμα του Ιδρύματός μας στη διεθνή ερευνητική κοινότητα» δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, με αφορμή την ανακοίνωση της λίστας του Stanford.

Η λίστα του Stanford ανακοινώνεται σε ετήσια βάση και πρόκειται για μία από τις εγκυρότερες λίστες αξιολόγησης παγκοσμίως. Η λίστα αξιολογεί με αντικειμενικά βιβλιομετρικά κριτήρια (αριθμός ετεροαναφορών, impact factor κ.ά.), την απήχηση του επιστημονικού έργου σχεδόν 10.000.000 επιστημόνων από όλο τον κόσμο, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποπεδία.

Περισσότερες πληροφορίες: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/7

TAGS:

close menu