Βραβεία - Διακρίσεις

Ο ΣΕΠΕ ανακοινώνει 3 παγκόσμιες διακρίσεις στα 2024 WITSA Global Innovation & Tech Excellence Awards

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ανακοινώνει τη βράβευση 3 ελληνικών υποψηφιοτήτων στα WITSA Global Innovation & Tech Excellence Awards 2024”, τα οποία παρουσιάστηκαν στις 6 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου Καινοτομίας και Τεχνολογίας WCIT 2024, στο Γερεβάν, στην Αρμενία.

Οι φετινές διακρίσεις της Intracom Telecom, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, κυρίας Νίκης Τσούμα, επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά τη δυναμική παρουσία του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας στη χώρα μας, που διαπρέπει συνεχώς με τις Ελληνικές υποψηφιότητες που υποβάλλει ο ΣΕΠΕ τα τελευταία 18 χρόνια στην παγκόσμια διοργάνωση των “WITSA Global Innovation and Tech Excellence Awards”, κατακτώντας συνολικά 41 βραβεία μέχρι τώρα.

Award Winner στην κατηγορία AI Excellence Award, Private Sector αναδείχθηκε η υποψηφιότητα της εταιρείας Intracom Telecom, για το Intracom Telecoms NFV Resource Intelligence (NFVRI™)”. Η λύση NFV Resource Intelligence (NFV-RI™) της Intracom Telecom είναι μια σουίτα προηγμένων τεχνολογιών που βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα στα δίκτυα 5G. Με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών AI, η λύση είναι σε θέση να προσαρμόζει τους πόρους του δικτύου δυναμικά, με βάση την πραγματική ζήτηση από τους συνδρομητές. Τα κύρια οφέλη περιλαμβάνουν μείωση κατανάλωσης ενέργειας κατά 30-45% μέσω έξυπνης διαχείρισης πόρων, εξοικονόμηση ενέργειας έως 43% σε σενάρια 5G slicing, και μείωση κατά 30% των ενεργών διακομιστών σε κέντρα δεδομένων. Αυτή η καινοτόμος λύση, που όχι μόνο βελτιώνει την αποδοτικότητα αλλά και προάγει τη βιωσιμότητα, αξιολογήθηκε θετικά από την επιτροπή του WITSA, η οποία αποφάσισε να απονείμει το βραβείο “AI Excellence” στην Intracom Telecom.

Ο κύριος Χρήστος Ρίζος, Chief Technology Officer λύσεων ICT & λογισμικού της Intracom Telecom, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή που ο ΣΕΠΕ μας επέλεξε να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στην κατηγορία της Τεχνητής Νοημοσύνης. Αυτή η διεθνής διάκριση επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα, καθώς τόσο οι λύσεις μας όσο και η τεχνογνωσία μας στον συγκεκριμένο τομέα μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στην αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών AI της χώρας».

Στην κατηγορία Digital Transformation of the year, Public Sector διακρίθηκε ως Award Winner η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το gov.gr wallet ”. Το ψηφιακό πορτοφόλι gov.gr wallet είναι μια εφαρμογή κινητών συσκευών που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αποθηκεύσουν έγγραφα σε ψηφιακή μορφή. Τα ψηφιακά έγγραφα ταυτοποίησης που μπορούν να αποθηκευτούν στο gov.gr wallet είναι η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, τα οποία είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα για κάθε χρήση εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Έγγραφα άλλων κατηγοριών που έχουν ενταχθεί στην εφαρμογή είναι κάρτα αναπηρίας, κάρτα ανεργίας της ΔΥΠΑ, ακαδημαϊκή ταυτότητα, κάρτα δακτυλίου, στοιχεία οχημάτων και ζώων συντροφιάς. Επιπλέον, μέσω wallet γίνεται πλέον αποκλειστικά η ταυτοποίηση των εισιτηρίων ποδοσφαιρικών αγώνων για την είσοδο στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ προγραμματίζεται και ένταξη εισιτηρίων αγώνων καλαθοσφαίρισης και πλήθους ακόμα νέων εγγράφων. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητά Android και Apple ενώ για τη χρήση της είναι απαραίτητοι οι προσωπικοί κωδικοί Taxisnet και δεύτερος παράγοντας ταυτοποίησης μέσω sms σε αριθμό κινητού που έχει καταχωριστεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας. Την εφαρμογή ανέπτυξε και υποστηρίζει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κύριος Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο, επεσήμανε: «Η δεύτερη συνεχόμενη διάκριση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Χρονιάς για τον Δημόσιο Τομέα” στα βραβεία WITSA 2024 επιβεβαιώνει την πρόοδο μας στην υλοποίηση καινοτόμων λύσεων που μετασχηματίζουν τη λειτουργία του κράτους και αναβαθμίζουν την εξυπηρέτηση των πολιτών. Η σύνδεση των δράσεων είναι προφανής, καθώς το gov.gr Wallet, που κέρδισε φέτος την πρώτη θέση, αντλεί όλα τα απαραίτητα δεδομένα από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας, το οποίο βραβεύτηκε πέρσι. Αυτό αναδεικνύει τη σημασία των καινοτόμων υποδομών για την εξέλιξη των ψηφιακών υπηρεσιών του ΥΨηΔ. Αναδεικνύει επίσης τη διαρκή και έντονη προσπάθεια του ΥΨηΔ και όλων των φορέων του, για να καινοτομεί και να δημιουργεί καλές διεθνείς πρακτικές. Το gov.gr Wallet ευθυγραμμίζεται με την προετοιμασία του ευρύτερου ευρωπαϊκού EU Wallet, το οποίο θα εξασφαλίσει διαλειτουργικότητα και μεταξύ των κρατών-μελών».

Ως Award Winner στην κατηγορία Women In Tech Awardδιακρίθηκε η κυρία Νίκη Τσούμα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ,  Νίκη Τσούμα, έχει σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της πληροφορικής στο Δημόσιο Τομέα, ο οποίος είναι από τους κατεξοχήν ανδροκρατούμενους στην Ελλάδα. Στη διάρκεια της θητείας της στο δημόσιο Τομέα, έχει ασχοληθεί με μεγάλα έργα Πληροφορικής στον Οικονομικό Τομέα. Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ και έχει συμβάλει αποφασιστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της πρόνοιας. Η δραστηριότητά της έχει αναγνωριστεί και διεθνώς, καθώς η ΗΔΙΚΑ ΑΕ έχει κατ’ επανάληψη αποσπάσει κορυφαίες διακρίσεις από τον οργανισμό WITSA. Σήμερα, η ΗΔΙΚΑ προχωρά με εντατικότερο ρυθμό τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας με έργα προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ, τα οποία είτε έχουν υλοποιηθεί είτε βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης. Η ΗΔΙΚΑ ΑΕ επίσης συμμετέχει σε πλήθος Ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων στον Τομέα της Υγείας ως Εταίρος. Η κυρία Νίκη Τσούμα στηρίζει την εξωστρέφεια, την ενδυνάμωση και τη διαρκή εξέλιξη του προσωπικού. Κατά τη θητεία της η ΗΔΙΚΑ ΑΕ έχει εξελιχθεί σε πρότυπο της ισότιμης ανάπτυξης χωρίς διακρίσεις.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή αυτό το βραβείο από τον οργανισμό WITSA, έναν θεσμό που κατά κοινή ομολογία έχει αναδείξει την αξία και την καινοτομία στην Πληροφορική διεθνώς. Η αναγνώριση αυτή είναι προσωπικό επίτευγμα και επιβράβευση της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης στον στόχο, ο οποίος είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω της ψηφιακής μεταρρύθμισης του Δημόσιου Τομέα. Πιστεύω στην ομαδικότητα και την συνεργασία των Ομάδων, και το βραβείο αυτό αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση της αφοσίωσης και της ομαδικής δουλειάς όλων των στελεχών μας στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί συνέχεια της κατ’ επανάληψη αναγνώρισης του έργου της  ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τον WITSA τα προηγούμενα χρόνια, συγκεκριμένα  το 2019, το 2022 και το 2023, και κάθε βράβευση ενισχύει τη δέσμευσή μας για διαρκή ανάπτυξη και αριστεία. Το βραβείο που με ιδιαίτερη χαρά παραλαμβάνω, είναι μία ακόμα επιβεβαίωση ότι συνεχίζουμε στη σωστή κατεύθυνση, υλοποιώντας καινοτόμες και λειτουργικές λύσεις που επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη χώρα μας προς όφελος των πολιτών. Ευχαριστώ θερμά τον WITSA για την αναγνώριση αυτή, η οποία μας εμπνέει να συνεχίσουμε το έργο μας», τόνισε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κυρία Νίκη Τσούμα.

Η Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, κυρία Γιώτα Παπαρίδου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για ακόμη μια χρονιά υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά τις ελληνικές διακρίσεις  στα “WITSA Global ICT Excellence Awards 2024”. Δεν μπορούμε παρά να είμαστε υπερήφανοι για τη δυναμική παρουσία της χώρας μας σε έναν παγκόσμιας εμβέλειας διαγωνισμό, όπου αποδεικνύουμε έμπρακτα πλέον ότι η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει μια θέση δίπλα στις ψηφιακές υπερδυνάμεις, δίνοντας το παρών με κύρος και αξιοπιστία, προάγοντας παράλληλα την ψηφιακή καινοτομία διεθνώς. Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις υποψηφιότητες για τη διάκριση τους!».

Ο ΣΕΠΕ στηρίζει τις υποψηφιότητες για τα “ WITSA Global Innovation & Tech Excellence Awards ”, με κύριο στόχο να φέρει στο προσκήνιο πρωτοβουλίες, εφαρμογές, αλλά και επιχειρηματικές πρακτικές, οι οποίες θα προβάλουν το σύγχρονο ψηφιακό πρόσωπο της χώρας παγκόσμια, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τις δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου Ψηφιακής Τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Ο WITSA ιδρύθηκε το 1978 και αποτελεί κοινοπραξία συνδέσμων πληροφορικής από 80 και πλέον χώρες, οι οποίοι σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας.

close menu