Έρευνα & Καινοτομία

Τελικά δεν ξεκολλάμε από τον πάτο. Ουραγοί και στην Καινοτομία!

Αναμενόμενο για τους παροικούντες, απρόσμενο για όσους πιστεύουν ότι με λίγες νομοθετικές παρεμβάσεις, μερικά έργα μερικών δισ. ευρώ, συμμετοχές σε διεθνή fora και εκθέσεις με κρατική πληρωμή, εξαγγελίες που υλοποιούνται μερικώς μετά από πέντε και δέκα χρόνια η Ελλάδα θα κερδίσει εύκολα θέσεις στις διεθνείς κατατάξεις που καθορίζουν που θα πάνε επενδύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων.

Αφορμή αυτού του προλόγου είναι η κατάταξη του Global Innovation Index 2024, δηλαδή του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), που δημοσιεύθηκε πρόσφατα και έγινε εκτενής αναφορά χθες στο parapolitika.gr. Δείτε ΕΔΩ τους πίνακες και τα σχετικά σχόλια και αναφορές της κας Νατάσας Φραγκούλη για να βγάλετε τα πρώτα σας συμπεράσματα. Τα δικά μας μετά την Έκθεση Smart Cities και τα συνοδά Συνέδρια (Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα), που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Οσον αφορά και στην Πανεπιστημιακή μας Παιδεία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την θέση της χώρας στις κατατάξεις τεχνολογικής ωριμότητας, και υστερούμε σημαντικά στις παγκόσμιες κατατάξεις, αν και πάντα είμαστε εθνικά υπερήφανοι για το επίπεδο των σπουδών στην Ελλάδα.

ΕΔΩ δείτε τα σχετικά στοιχεία

Γ. Χαλ (J. Hal)

close menu