Αρθρογραφία

«ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ» Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩ(*) ΤΟΥ ΥΠΕΡΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ «ΔΑΙΔΑΛΟΣ». 47.488 OI ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Από τις μεγαλύτερες επιδόσεις στην αναγνωσιμότητα του ictplus.gr, και σίγουρα την μεγαλύτερη από όλα τα ειδησεογραφικά και κλαδικά σάητς που φιλοξένησαν την υπόθεση «προσφυγή» για τον υπερυπολογιστή «Δαίδαλος», κατέγραψε το σχετικό δημοσίευμά μας.

Σύμφωνα με τα Google Analytics το δημοσίευμα συγκέντρωσε, μέχρι και προχθές, την προσοχή 47.488 μοναδικών αναγνωστών από όλη την Ελλάδα με επίκεντρο την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη επιτυγχάνοντας ένα ιδιαίτερα υψηλό click rate 14,5% (για όσους γνωρίζουν είναι εξαιρετικά υψηλή επίδοση) σε μέσο χρόνο ανάγνωσης 4,2 λεπτά.

Το θέμα είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τα εσωτερικά της αγοράς Πληροφορικής με έντονες αντιδράσεις, μέρος των οποίων θα σας παρουσιαστούν στον προσεχή παπα-γάλ(λ)ο, οι οποίες συνοψίζονται στην τελευταία παράγραφο της αναφοράς του ictplus, που αναφέρει:

«Τούτων δοθέντων και με ορατό το ενδεχόμενο να επαληθευτεί πλήρως ο χρησμός  της Πυθίας «Είπατε τω Βασιλεί, χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά, ουκέτι Φοίβος έχει καλύβηνου μάντιδα Δάφνη» προς τον Ιουλιανό τον Παραβάτη, η υπόθεση «Δαίδαλος» αναμένεται να έχει ομαλή προσγείωση» . . . και είχε!

Η προσφυγή αποσύρθηκε «εκούσα, άκουσα» και κατά το κοινώς ομολογηθέν «με την ουρά στα σκέλια».

Γ. Χαλ

(*) κλαυσίγελως. Προέρχεται  από τις λέξεις κλαῦσις + γέλως και σημαίνει την κατάσταση που συνοδεύεται από γέλιο και κλάμα, δηλαδή από εναλλασσόμενα αντίθετα και αντικρουόμενα συναισθήματα. Στην αρχαία είναι τριτόκλητο όπως ο γέλως (το γέλιο)

TAGS:

close menu