Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην Globismart – Globiled το σύστημα ελέγχου πρόσβασης οχημάτων στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας

Η ένωση εταιρειών Globismart – Globiled ανέλαβε την υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένο Σύστη-μα Ελέγχου Πρόσβασης Οχημάτων στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας».

Η αξία της σύμβασης που υπεγράφη με το δήμο Αθηναίων ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το φυσικό αντικείμενο της σύμβασης είναι η εγκατάσταση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συ-στήματος ελεγχόμενης πρόσβασης οχημάτων σε πεζοδρόμους και δρό-μους του Δήμου Αθηναίων που θα περιλαμβάνει τόσο συστήματα βυθι-ζόμενων μπαρών, συστήματα ανα-γνώρισης πινακίδων, ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης κοινού και τα απαραίτητα λογισμικά επιτήρησής και διαχείρισης των περιοχών ελεγχόμε-νης πρόσβασης.

Το σύστημα Ελεγχόμενης Πρόσβασης Οχημάτων σε Πεζόδρομους και δρό-μους, θα υλοποιηθεί με συνδυασμό των παρακάτω λύσεων:

• Βυθιζόμενες μπάρες (εξοπλισμός πρόσβασης) που θα πρέπει να ανοί-γουν αυτόματα κατά τις ώρες τροφο-δοσίας των καταστημάτων ή τις ώρες αποκομιδής των απορριμμάτων ή σε περίπτωση βλάβης του συστήματος ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

• Υποδομή μέσων αναγνώρισης της πινακίδας κυκλοφορίας (ειδικές κάμε-ρες) των οχημάτων των χρηστών που έχουν δικαίωμα πρόσβασης στους πε-ζοδρόμους.

• Ηλεκτρονικές πινακίδες ένδειξης διαθεσιμότητας χώρων στάθμευσης.

• Λογισμικό κέντρου ελέγχου και διασύνδεση με λοιπά συστήματα επιτήρησης και διαχείρισης χώρων στάθμευσης του Δήμους.

Πρόκειται για το υποέργο 8 που εντάσ-σεται στο έργο «Δήμος Αθηναίων – Ελ-ληνικές έξυπνες πόλεις: Επενδύσεις σε υποδομές και συστήματα SSC για ένα βιώσιμο & πράσινο αστικό μέλλον»

close menu