Έργα - Διαγωνισμοί

Διεθνής διαγωνισμός για την Ψηφιακή Τράπεζα Γης από το ΤΕΕ

Την προκήρυξη Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διεθνούς Διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου «Σχεδιασμός, Υλοποίηση, θέση και υποστήριξη της Παραγωγικής Λειτουργίας της Ψηφιακής Τράπεζας Γης» ανακοίνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Η σχετική απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής στις 8 Οκτωβρίου 2024. Στόχος της είναι η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που θα διασφαλίσει τη διαφάνεια και ταυτοχρόνως την αποτελεσματικότητα στις αγοροπωλησίες συντελεστή δόμησης.

Η Ψηφιακή Τράπεζα Γης σύμφωνα με τους αρμόδιους θα αποτελεί μια πλατφόρμα ηλεκτρονικών συναλλαγών για την αγοραπωλησία δικαιωμάτων δόμησης, η οποία θα λειτουργεί απρόσωπα και ηλεκτρονικά, χωρίς δηλαδή να υπάρχει η ανάγκη άμεσης επαφής μεταξύ πωλητών και αγοραστών.

Στόχος του συγκεκριμένου project είναι να σημειωθεί ικανοποιητική μείωση της υφιστάμενης γραφειοκρατίας, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί ταυτόχρονα η απόλυτη διαφάνεια στις προβλεπόμενες διαδικασίες. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στα 13.414.500,00 ευρώ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα προαίρεσης για επιπλέον υπηρεσίες συντήρησης και αύξηση του φυσικού αντικειμένου. Το έργο, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, συμβάλλοντας στη δημιουργία πόρων για πράσινα έργα και στη διευκόλυνση των αγοραπωλησιών συντελεστή δόμησης με όρους βιωσιμότητας και διαφάνειας

close menu