Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 2ου Ετήσιου διήμερου Συνεδρίου Ψηφιακού Επιχειρηματικού Μετασχηματισμού – Digital Enterprise Transformation | Fintech Strategy που πραγματοποιείται σε ψηφιακή μορφή, με κύριο θεματικό άξονα:
«The crossroads of Business and Fintech Digital Transformation».
Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών Φορέων όπως του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας – ΣΕΠΕ, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).
Τις εργασίες του Συνεδρίου «άνοιξε» με τον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Γιώτα Παπαρίδου, η οποία αναφέρθηκε στον ψηφιακό χρηματοοικονομικό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. «Όσο οξύμωρο και να ακούγεται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, με τις τεράστιες ανατροπές που ζήσαμε τα τελευταία 2 χρόνια λόγω πανδημίας και τώρα της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία, η ψηφιακή τεχνολογία δεν είναι απλά στο επίκεντρο ενός νέου σύγχρονου παραγωγικού μοντέλου, αλλά είναι παγκόσμια επιταγή», επεσήμανε η κα Παπαρίδου.
Με την παρατήρηση ότι, «όσο υιοθετούνται οι ψηφιακές τεχνολογίες από κάθε εταιρεία τόσο θολώνουν οι γραμμές ανάμεσα στις ιστορικές ταξινομήσεις που υπήρχαν στον επιχειρηματικό τομέα» ξεκίνησε την ομιλία της η Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, Νίκη Τσούμα. Όπως υποστήριξε, οι εταιρείες πλέον δραστηριοποιούνται για τη δημιουργία νέων εφαρμογών και συστημάτων, όχι αμιγώς στο κομμάτι της παραγωγής συστημάτων, αλλά για να χρησιμοποιούν τα συστήματα πληροφορικής και τεχνολογίας έτσι ώστε να αυξάνουν συνεχώς το μερίδιο της αγοράς στην οποία απευθύνονται.
Σύμφωνα με την κ. Τσούμα, ο ανταγωνισμός πλέον δε σχετίζεται με το προϊόν που πουλά μια επιχείρηση, αλλά με το πως χρησιμοποιεί την τεχνολογία ώστε να προάγει το προϊόν. «Πλέον μετατοπίζονται τα σύνορα του ανταγωνισμού, το πλαίσιο έχει γίνει διασυνοριακό και τα προϊόντα μπορούν να διατίθενται, να διαφημίζονται, να προσφέρονται μέσα από την χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών παγκοσμίως», επεσήμανε η πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ.
Στα θέματα του ψηφιακού και τεχνολογικού μετασχηματισμού της χώρας που διαχειρίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αλλά και στο πώς οι διάφορες ψηφιακές τεχνολογίες επηρεάζουν ή συναντιόνται με τα επιχειρηματικά μοντέλα, αναφέρθηκε ο κ. Μιχάλης Δρίτσας, Διευθυντής του γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστου Δήμα.
Αναφερόμενος στους τομείς ευθύνης του Υφυπουργού, επεσήμανε τα ερευνητικά κέντρα και τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις επιχειρήσεις που επενδύουν στην έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία, αλλά και την οριζόντια παρέμβαση στο συνολικό οικοσύστημα καινοτομίας.
Το συνέδριο ολοκληρώνεται σήμερα και το πρόγραμμα του είναι ως ακολούθως:
Τετάρτη 18 Μαΐου 2022
09:30 – 09:45: Ψηφιακή Προσέλευση
09:45 – 10:00: Έναρξη Εργασιών Β΄ Ημέρας
10:00 – 11:30: Η διοικητική δομή των επιχειρήσεων και φορέων μπροστά στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό
11:30 – 12:00: Digital Break – Επίσκεψη στην Ψηφιακή Έκθεση
12:00 – 13:30: Κρίσιμα «εργαλεία» που καθορίζουν την επιτυχία του Ψηφιακού Μετασχηματισμού
13:30 – 14:00: Digital Break – Επίσκεψη στην Ψηφιακή Έκθεση
14:00 – 15:15: Καταληκτική Συνεδρίαση: Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Μαραθώνιος ή αγώνας ταχύτητας
15:15 – 15:30: Κλείσιμο εργασιών 2ης Ημέρας | Σχολιασμός Συντονιστών
Χορηγοί Συνεδρίου
Gold Sponsors: Info Quest Technologies, InTTrust, Oracle
Silver Sponsor: interworks.cloud
Bronze Sponsor: Barphone
Supporter: H.B.H.
Media Sponsors: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Clip News, ICTplus.gr, ICTweekly
Χρήσιμες πληροφορίες για το Συνέδριο:
Ημερομηνία: Τρίτη 17 και Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρα 09:30 – 15:30
Εγγραφή: Ελεύθερη συμμετοχή (δωρεάν ) χωρίς την καταβολή συμμετοχής.
Απαραίτητη η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στο site: https://enterprisetransformation2022.e-expo.gr/