Οικονομικά αποτελέσματα

Αυξημένα κέρδη αλλά χαμηλα έσοδα και “βουτιά” για την Alphabet για το τέταρτο τρίμηνο

Η αύξηση των κερδών της Alphabet (μητρική εταιρεία της Googls) κατά 28% στα 26,5 δισ. δολάρια δεν ήταν αρκετά να αντισταθμίσουν τα λιγότερα του αναμενόμενου έσοδα, τα οποία κυμάνθηκαν “μόλις” στο 12% και τα 96,47 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να χάσει το 8% της αξίας της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο λόγος για τα μειωμένα σε σχέση με τις προσδοκίες έσοδα είναι η συνεχείς επενδύσεις της εταιρείας σε data centers και υπηρεσίες και υποδομές cloud, ενώ έχει αυξήσει κατά πολύ τις επενδύθσεις της στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Tα έσοδα της Google Cloud σημείωσαν άλμα 30% στα 12 δισ. δολάρια, κάτω από τα 12,2 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές. Το τρίτο τρίμηνο τα έσοδα της μονάδας είχαν εκτιναχθεί κατά 35%.

Οι κεφαλαιακές δαπάνες το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 14,3 δισ. δολάρια έναντι 11 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και πάνω από τα 13,2 δισ. δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι, δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να ξοδέψει 75 δισ. δολάρια σε κεφαλαιακές δαπάνες το 2025.

Η μετοχή της μητρικής της Google βουτάει 8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές. Τους τελευταίους δώδεκα μήνες είχε πραγματοποιήσει ράλι 45%, οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση στα 2,5 τρισ. δολάρια. Η Alphabet είναι η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία με όρους κεφαλαιοποίησης στη Wall Street πίσω από τις Apple, Microsoft, Nvidia και Amazon.

close menu