Έργα - Διαγωνισμοί

Αυτές είναι οι 12 εταιρείες που θα υλοποιήσουν την διαλειτουργικότητα του Δημοσίου

Με ταχείς ρυθμούς προχωράει προς την υλοποίηση του το έργο “Ανάπτυξη Υπηρεσιών Διαδικτύου(Web Services) για την Διαλειτουργικότητα μεταξύ των Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Μετά την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών και το άνοιγμα όλων των οικονομικών προσφορών (οι οποίες είναι flat rate και δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα), δεν υπήρξαν προσφυγές οπότε η βαθμολογία που προέκυψε από τις τεχνικές προσφορές είναι και η τελική.

Να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 19 ενδιαφερόμενοι- είτε μεμονωμένα είτε σε κοινοπραξίες. Η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα οδηγήσει στη σύναψη συμφωνίας -πλαίσιο με τους 12 οικονομικούς φορείς, οι οποίοι θα είναι οι εξής: Planet, Cosmote, «Profile – DBC», «Ernst & Young – OTS», «Intrasoft – Computer Team» Uni Systems, iKnowHow, «Byte – 01 Solutions Hellas», «Indigital – Intraway», SingularLogic, PwC και «VodafoneCosmos Business Systems – Q&R». Μετά από την υπογραφή της συμφωνίας – πλαίσιο με τους αντισυμβαλλόμενους, το έργο θα χωριστεί σε επιμέρους υποέργα, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Στη συνέχεια θα προχωρήσουν οι υπογραφές των εκτελεστικών συμβάσεων για το κάθε υποέργο, ανάλογα με τις ανάγκες, για τα επόμενα 4 χρόνια.

Η κατάταξη, με βάση την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών, έχει ως εξής:

Να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης η εταιρείες NCR (Cyprus) Limited και European Dynamics, οι προσφορές των οποίων απορρίφθηκαν. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 27,9 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και μαζί με τα δικαιώματα της προαίρεσης, φτάνει τα 55,8 εκατ. ευρώ. Το αντικείμενο του έργου της συμφωνίας – πλαίσιο συνίσταται στην παροχή ενός εξειδικευμένου πακέτου υπηρεσιών για την ανάπτυξη διεπαφών διαδικτύου μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων των φορέων της δημόσιας διοίκησης (G2G Web Services), έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η μεταξύ τους διαλειτουργικότητα.

Με το έργο διευκολύνεται:

  • Η συναλλαγή μεταξύ φορέων του κράτους (G2G), η οποία κρίνεται ως αναγκαία συνθήκη για την περαιτέρω ανάπτυξη δράσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται στην πράξη η διαλειτουργικότητα των φορέων της δημόσιας διοίκησης και ενισχύεται και η αυτεπάγγελτη αναζήτηση πληθώρας δικαιολογητικών, εγγράφων, βεβαιώσεων και σχεδόν κάθε λογής δημόσιου εγγράφου.
  • Η συναλλαγή μεταξύ φορέων της δημόσιας διοίκησης και πολιτών (G2C), καθώς και μεταξύ φορέων και επιχειρήσεων (G2B). Η κατεύθυνση αυτή έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της εθνικής πύλης gov.gr με την εισαγωγή και ενεργοποίηση πρόσθετων ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε αυτή.
  • Η δημιουργία και παροχή υπηρεσιών κοινού ενδιαφέροντος για τους φορείς της δημόσιας διοίκησης, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα αναβάθμισης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών των φορέων στο μέγιστο δυνατό, ανά υπηρεσία, επίπεδο ψηφιοποίησης.
close menu