Τεχνολογίες

Envolve: Οι 10 φιναλίστ του μαθητικού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας

Η διαδικτυακή τελετή ανάδειξης των νικητών θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά το Σάββατο, 18 Μαΐου. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τον χώρο των επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και της βιώσιμης ανάπτυξης

Tις 10 επικρατέστερες ομάδες του μαθητικού διαγωνισμού αειφόρου επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε το Envolve Entrepreneurship (https://envolveglobal.org/). Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στηρίζει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, με περισσότερα από 12 χρόνια παρουσίας στο οικοσύστημα των startups, ενώ προσφέρει προγράμματα επιχειρηματικότητας για μαθητές και εκπαιδευτικούς την τελευταία τετραετία. Οι 10 φιναλίστ του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη, προέρχονται από δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια/Λύκεια και από 7 διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο του πυλώνα υποστήριξης του Envolve «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων» (Upskilling), και έχει λάβει την έγκριση και Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Η τελετή βράβευσης θα μεταδοθεί ζωντανά το Σάββατο, 18 Μαΐου 2024 και ώρα 10:00 – 14:00, μέσω Facebook & YouTube, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου, https://bit.ly/envolveedu24, με τις δέκα ομάδες να παρουσιάζουν τις ιδέες τους. Η τελετή βράβευσης θα φιλοξενήσει επίσης και δυναμικές συζητήσεις από εκπροσώπους του επιχειρηματικού και τεχνολογικού οικοσυστήματος, καθώς και ειδικούς του κλάδου της βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας.

Οι επιχειρηματικές ιδέες των φιναλίστ προέρχονται από την Αττική, την Κρήτη, τη Χίο, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Ξάνθη και τον Έβρο. Τα εγχειρήματα των μαθητών με προσανατολισμό πάντα στην αειφόρο ανάπτυξη ποικίλουν, περιλαμβάνοντας προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν στη χρήση βιώσιμων προϊόντων στην καθημερινότητα, την επαναχρησιμοποίηση υλικών, τις μετακινήσεις και τη συνεργασία για την ανάπτυξη μιας πιο βιώσιμης συνείδησης και κουλτούρας.

Τον τέταρτο κύκλο του μαθητικού διαγωνισμού υποστηρίζουν ως Sustainability Leaders ο ΔΕΔΔΗΕ, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το The People’s Trust, ως Sustainability Partner η Αegean Airlines, ως Educational Supporter η Microsoft και ως Sustainability Supporter η Finance Lady.

O Αλέξανδρος Νούσιας, Managing Director του Envolve Entrepreneurship, δήλωσε σχετικά: «Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι μαθήτριες και οι μαθητές, στην εποχή της τεχνολογικής εξέλιξης, ως επιχειρηματίες του μέλλοντος, αναδεικνύουν τις δεξιότητές τους με καινοτομία και αποφασιστικότητα. Βλέπουμε πώς μέσα από αειφόρες πρακτικές και δημιουργικές ιδέες, μπορούν από μικρή ηλικία, να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία μας. Μας εκπλήσσουν διαρκώς θετικά και, στο ταξίδι τους αυτό, θα είμαστε συνοδοιπόροι».

Η τελετή βράβευσης θα φιλοξενήσει εκπροσώπους της επιχειρηματικής και πολιτικής σκηνής, καθώς και εθνικών και πολυεθνικών οργανισμών. Θα δοθούν βραβεία πρώτης, δεύτερης και τρίτης θέσης, βραβείο καλύτερης παρουσίασης, καθώς και βραβείο κοινού, με ανοικτή προς το κοινό ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της τελετής.

Περισσότερα για την τελετή βράβευσης, το πρόγραμμα, τους ομιλητές, αλλά και τους οργανισμούς που υποστηρίζουν τη φετινή διοργάνωση, μπορείτε να βρείτε εδώ: https://bit.ly/educontest2324.

To Εnvolve παρουσιάζει τις δέκα ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό με αλφαβητική σειρά:

Η Agrolease από το Anatolia College, μέσω μιας εφαρμογής, προσφέρει μια αμφίδρομη αγορά για τη μίσθωση γεωργικών μηχανημάτων και εξοπλισμού, ενώ παράλληλα η εφαρμογή αυτή, περιλαμβάνει ενότητες για την εκμίσθωση, την πρόγνωση καιρού και τις εκπομπές CO2 των μηχανημάτων.
Η BEEGUARD από το 1ο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου Κρήτης δημιουργεί ένα εξειδικευμένο σύστημα θέρμανσης – δροσισμού κυψέλης μελισσών, με σκοπό την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, μέσω της βελτιστοποίησης των μελισσοκόμων και της κοινωνίας για βιώσιμες πρακτικές και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους διαχείρισης για την επιβίωση των μελισσών.
Η Bottle Spa από το ΓΕΛ Σούδας αναλαμβάνει την συλλογή άδειων γυάλινων μπουκαλιών, το πλύσιμό τους και την αποστείρωση τους, ώστε να είναι κατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση και έτσι επιμηκύνεται ο χρόνος ζωής των γυάλινων μπουκαλιών και μειώνεται το οικολογικό αποτύπωμα των τοπικών επιχειρήσεων.
Η E(sg)raser από το 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει μια εφαρμογή και ένα πακέτο υπηρεσιών, για τη διάγνωση παραμέτρων σχετικά με το ESG μέσω AI Analysis, προτάσεις αντιστάθμισης / διατήρησης ESG, διοργάνωση δράσεων με τη βοήθεια των εθελοντών της κοινότητας και, τέλος, προώθηση- διαφήμιση δράσεων μέσω των social media.
Η EC’H’O-PANEL από το 10ο ΓΕΛ Λάρισας δραστηριοποιείται στην κατασκευή και διάθεση ηχο-απορροφητικών προϊόντων διαφόρων τύπων που παράγονται από ανακυκλώσιμα υλικά, με κύριο σκοπό τη βελτίωση του ήχου και τη σαφή βελτίωση της διαβίωσης των προσώπων στον χώρο.
Η Forests… For the rest! από το 2ο Γυμνάσιο Χίου, με την αξιοποίηση των ξερών φύλλων και των καμένων μερών των δέντρων, προσφέρει φυσικά λειτουργικά βιοαποικοδομήσιμα αντικείμενα και πιο συγκεκριμένα, χαρτί το οποίο θα φέρει σπόρους (seedpaper), σε όσους πιστεύουν ότι η Φύση μπορεί να ενισχύσει την ποιότητα ζωής τους, μέσω της αξιοποίησής τους.
Η Nark…Less από το Λύκειο Φιλοθέης κατασκεύασε ένα σύστημα ανίχνευσης ναρκών, που ενεργοποιείται από την κατασκευάστρια εταιρία μετά τη λήξη εχθροπραξιών και περιορίζει έτσι την έκρηξη ναρκών που υποβαθμίζουν τα οικοσυστήματα, καταστρέφουν τους φυσικούς πόρους και διαταράσσουν την βιοποικιλότητα.
Η not∙ice από το Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού είναι μία εταιρεία κοινής χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που φιλοδοξεί να συμβάλλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των τροχαίων ατυχημάτων μέσω τεχνολογιών Artificial Intelligence.
Η SCHOOL BUDDY από το Γυμνάσιο Λύκειο Αβδήρων Ξάνθης και Γυμνάσιο Φερών Έβρου δημιουργεί μια καινοτόμο ψηφιακή πλατφόρμα που επιτρέπει την αποτελεσματική αναδιανομή εκπαιδευτικού υλικού μεταξύ σχολείων, αλλά και τη στοχευμένη κάλυψη των αναγκών τους μέσω επιχειρήσεων-χορηγών, προωθώντας την επαναχρησιμοποίηση αναξιοποίητων πόρων.
Η SensCO2 από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα παρουσιάζει μία ηλεκτρονική συσκευή μέτρησης, καταγραφής και αναμετάδοσης των τιμών μονοξειδίου και διοξειδίου του άνθρακα μέσω microcontrollers σε κλειστούς χώρους πλοίων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ομάδες θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/meet2024finalists

close menu