Τον Μάιο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στη χώρα μας εθνικό παρατηρητήριο για το gaming disorder (διαταραχή ηλεκτρονικού παιχνιδιού), που θα διενεργεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα έρευνα για το ζήτημα, τονίστηκε στη ενημερωτική εκδήλωση «Παιδί και Διαδίκτυο: safe surf», που διοργάνωσαν το Noesis και ο δήμος Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.
Την εμπειρία από τον εθισμό του στα βιντεοπαιχνίδια κατέθεσε ο μαθητής Α’ Γυμνασίου, Χρήστος Τατσιόπουλος. Όπως είπε, πριν από τρία χρόνια, με την πρώτη του επαφή στο διαδίκτυο άνοιξε ένας καινούργιος κόσμος και με τους φίλους του συζητούσαν πότε θα έμπαιναν στα ηλεκτρονικά παιχνίδια για να παίξουν μαζί. Σύντομα η λίγη ώρα που του επέτρεπε η οικογένεια του να παίζει αυξανόταν προοδευτικά. Λόγω του εθισμού, πρόσθεσε, άλλαξε ο χαρακτήρας του, θύμωνε, είχε άγχος και καυγάδιζε με την οικογένειά του και ιδιαίτερα με τον αδελφό του.
Είπε ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο να το ξεπεράσει, «σαν εθισμένος, ήμουν πολύ θυμωμένος που μου τα στέρησαν, τα βιντεοπαιχνίδια ήταν συνήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όταν ξεπέρασε αυτή την περίοδο της αδράνειας, όπως τη χαρακτήρισε, θέλησε να κάνει κάτι δημιουργικό και έγραψε το παιδικό μυθιστόρημα «Το πετράδι της ζωής», με θέμα την αγάπη, τη συνεργασία και την καλοσύνη, αφιερωμένο στον αδελφό του.
Ο Χρήστος Τατσιόπουλος ανέφερε ότι συνεχίζει να παίζει παιχνίδια, αλλά με μέτρο και στις συσκευές του χρησιμοποιεί γονικό έλεγχο.
Για να διαβάσετε την συνέχεια του άρθρου πατήστε ΕΔΩ