Η Κοινωνία της Πληροφορίας έχει αναλάβει την δημιουργία μιας Εικονικής Ψηφιακής Αγοράς που έχει στόχο να φέρει σε επαφή Δημόσιους Φορείς που χρειάζονται νέες ψηφιακές λύσεις, με φορείς της αγοράς (GovTech) ή της ερευνητικής κοινότητας που προσφέρουν ή μπορούν να σχεδιάσουν τέτοιες λύσεις.
Το έργο GR digiGOV-innoHUB, λειτουργώντας ως εργαστήριο ψηφιακών τεχνολογιών, θα επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών λύσεων μέσω ευέλικτων και αποτελεσματικών συνεργασιών μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αλλά και της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας. Οι ανάγκες των Δημόσιων Φορέων θα συσχετίζονται με λύσεις καινοτομίας με στόχο την σταδιακή αποτύπωση των λύσεων στη διαδικασία διαμόρφωσης RFP-RFI. Στο πλαίσιο του έργου, η ΚτΠ θα σχεδιάσει και θα προκηρύξει έργα προεμπορικών συμβάσεων (PCP-PPI) τα οποία θα λειτουργήσουν ως πιλότος, ώστε να δημιουργηθεί ένας οδηγός Προμήθειας Καινοτόμων λύσεων ΤΠΕ για τον Δημόσιο Τομέα. Απώτερος στόχος είναι ο σταδιακός μετασχηματισμός του Δημόσιου Τομέα σε μεγάλο επενδυτή σε ψηφιακά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.
Απώτερος στόχος είναι ο σταδιακός μετασχηματισμός του Δημόσιου Τομέα σε μεγάλο επενδυτή για ψηφιακά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.
Στο πρώτο στάδιο υλοποίησης του έργου, καλούμε μέλη της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και έμπειρα στελέχη του Δημοσίου σε θέματα ψηφιακής καινοτομίας, να γίνουν μέντορες στον Κόμβο Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση. #transformingGReece.
Για δηλώσεις συμμετοχής: ΕΔΩ
Οι μέντορες θα μοιραστούν τις γνώσεις τους στηρίζοντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κατά βάση νεοφυείς, και τις ομάδες έργου των εταίρων του κόμβου στο σχεδιασμό αποτελεσματικών λύσεων που απαντούν σε κρίσιμες προκλήσεις που απασχολούν τους δημόσιους οργανισμούς ή/ και τους πολίτες που συνδιαλέγονται μαζί τους. Το έργο GR digiGOV-innoHUB θα ενισχύσει την ανάπτυξη της νέας γενιάς Δημόσιων Υπηρεσιών, που θα αξιοποιούν προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες (AI, Blockchain, IoT, mobile Internet, Cloud & High Performance Computing (HPC), κτλ.).
Στο έργο συμμετέχουν 16 φορείς της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, με συντονιστή το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), οι οποίοι ειδικεύονται σε θέματα AI, HPC και digiGOV και συμμετέχουν ενεργά στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη προηγμένων πληροφοριακών συστημάτων και υποδομών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.