Η εκδήλωση με θέμα: “Στήριξη της καινοτομίας στην Κρήτη: Δράσεις, Συνέργειες και Επόμενα βήματα” διοργανώθηκε από κοινού από το πρόγραμμα “NBG Business Seeds” της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ) και φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο “Γιάννης Λιάνης” του ΙΤΕ.
Σύμφωνα με τον Δρ. Σπύρο Αρσένη, Συντονιστή προγράμματος “NBG Business Seeds”, βασικός άξονας των νέων δράσεων αποτελεί η ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ ερευνητικών ομάδων ή startups και των τοπικών επιχειρήσεων και η περαιτέρω διασύνδεση του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας με δίκτυα χρηματοδότησης, προβολής και πληροφόρησης. Παρουσίασε, μάλιστα, συγκεκριμένες ανάγκες τοπικών επιχειρήσεων και κάλεσε τις καινοτόμες και ερευνητικές ομάδες της Κρήτης να παρουσιάσουν συγκεκριμένες λύσεις.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Γιώργος Καραντώνης, Partner του Metavallon και Στέλιος Ηλιάκης, Partner του Unifund, οι οποίοι παρουσίασαν την επενδυτική στρατηγική των δύο funds και τις μέχρι σήμερα επενδύσεις.
Έγιναν σύντομες παρουσιάσεις δύο βραβευμένων τοπικών έργων στον πρόσφατο διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας.
- Οι Νίκος Λυδατάκης και Σταύρος Κατέρος παρουσίασαν τη βραβευμένη, με το δεύτερο βραβείο, πλατφόρμα OramaVR για την ηλεκτρονική εκπαίδευση χειρουργών μέσω προηγμένης τεχνολογίας προσομοίωσης σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.
- Ο κ. Γιώργος Πετράκης παρουσίασε τη βραβευμένη, με το πέμπτο βραβείο, πρόταση για Χωρο-χρονική αλληλεπίδραση σε αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους σε πρώτο πρόσωπο.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης, ενώ την εκδήλωση άνοιξε ο καθηγητής Δημήτρης Πλεξουσάκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ και ο Δρ. Αρτέμης Σαϊτάκης Διευθυντής του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου.