Ανταποκρινόμενη στην πρόκληση της δημογραφικής γήρανσης και αξιοποιώντας τεχνολογικά εργαλεία πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ), η Γνώμων Πληροφορικής αναπτύσσει, για λογαριασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ολοκληρωμένο σύστημα για την 24ωρη παρακολούθηση και υποστήριξη ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία που χρήζουν κοινωνική πρόνοιας.
Κύριοι στόχοι είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, η υποστήριξη της μοναχικής διαβίωσης και η ασφαλής γήρανση. Βάσει των όρων της σύμβασης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού €2,8 εκατ., η παροχή των υπηρεσιών θα γίνει μέσω Κέντρου Τηλεφωνικής Υποστήριξης με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, οι οποίοι θα έχουν άμεση πρόσβαση στο αρχείο κάθε ωφελούμενου και θα ανταποκρίνονται ταχέως σε οποιαδήποτε ανάγκη ή επιθυμία του.
Χάρη στο νέο έργο ψηφιακής υγείας, θα ωφεληθούν 3.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 60 ετών και άνω, όπως και άτομα με αναπηρία, που κατοικούν στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, ζουν μόνα τους και αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις. Το νέο σύστημα εδράζεται στην καινοτόμο υπηρεσία τηλεφροντίδας με την ονομασία «Κλικ Ζωής», την οποία έχει αναπτύξει η Γνώμων Πληροφορικής εδώ και 8 έτη.
Για τις ανάγκες του έργου η Γνώμων Πληροφορικής προσφέρει τις κατάλληλες υποδομές, τον απαιτούμενο εξοπλισμό, τα αναγκαία λογισμικά συστήματα, τις ενδεδειγμένες τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις και τους ανθρώπινους πόρους, ώστε να ικανοποιείται πλήρως η τηλεφωνική εξυπηρέτηση και η εξ αποστάσεως υποστήριξη των χρηστών.