Προϊόντα-Υπηρεσίες

H Huawei ποντάρει στην δύναμη της τεχνολογίας

Η αξία των ψηφιακών τεχνολογιών στην αειφόρο ανάπτυξη αναλύθηκε σε Forum στο MWC της Σαγκάης

Μια μικρή σύνοδος του ΟΗΕ, αν κρίνουμε από τις ποικίλες εθνικότητες των συμμετεχόντων, πήρε μέρος στο δίωρο υβριδικό Forum με τίτλο “Connected for Shared Prosperity” που οργάνωσαν λίγο πριν από την έναρξη του Mobile World Congress της Σαγκάης η Huawei, το Global Mobile Association (GSMA), το Κέντρο Περιβαλλοντικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Fudan και το The Paper.

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν και περισσότεροι από 1000 εικονικοί σύνεδροι από 50 χώρες ανά τον κόσμο άκουσαν για την αξία των ψηφιακών τεχνολογιών στην αειφόρο ανάπτυξη και για έναν καλύτερο, συνδεδεμένο κόσμο, αντιπροσωπεύοντας κυβερνήσεις και οργανισμούς απ’ όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών ρυθμιστικών αρχών του βιομηχανικού τομέα, υπουργείων και επιστημονικών επιτελείων από την Κίνα, τη Μαλαισία, την Ισπανία, την Ταϊλάνδη, την Ουγγαρία και την Πορτογαλία. Η κύρια ομιλήτρια του Forum, Catherine Chen, Αντιπρόεδρος & Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Huawei, περιέγραψε στην ομιλία της με τίτλο «Πιστέψτε στη δύναμη της τεχνολογίας», πώς αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κινητήρια δύναμη για την ανθρώπινη πρόοδο. Τόνισε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε δυο μεγάλες προκλήσεις: αφενός, πρέπει να επιτύχουμε μια ειλικρινή συναίνεση σχετικά με το αν η τεχνολογία μπορεί να συνεισφέρει σ’ αυτόν τον στόχο, αφετέρου είμαστε αναγκασμένοι να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες δράσεις που θα την κάνουν πραγματικά αποτελεσματική, δημιουργώντας αξία για όλους.

Η κ. Chen επαναβεβαίωσε, ολοκληρώνοντας, την υποστήριξη της Huawei στους στόχους για αειφόρο ανάπτυξη, σύμφωνα με τις πολιτικές του ΟΗΕ, υπενθύμισε τη στενή τριετή συνεργασία με την UNESCO στο πλαίσιο του προγράμματος Open Schools για τη βελτίωση της εκπαίδευσης στην Αφρική μέσω της τεχνολογίας, και ζήτησε τη δημιουργία ενός «πράσινου, καινοτόμου και χωρίς αποκλεισμούς» κόσμου.

Ενισχύοντας τον πράσινο μετασχηματισμό

Στα highlights του Forum αξίζει να αναφερθούν η έκκληση της Stefania Giannini, βοηθού Γεν. Διευθύντριας της UNESCO για την ενσωμάτωση της εκπαίδευσης στα business plan των επιχειρήσεων και την προώθηση πρακτικών και δράσεων που οδηγούν προς τον «πράσινο μετασχηματισμό», αλλά και η αναφορά του γεν. διευθυντή του GSMA, Mats Granryd, πως τουλάχιστον οι μισές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες-μέλη του Συνδέσμου (που σήμερα  εξυπηρετούν 5,2 δισεκατομμύρια χρήστες) έχουν ήδη ξεκινήσει δράσεις μείωσης των εκπομπών CO2 τους. Ενδιαφέρον είχαν, επίσης, οι αναφορές της Ιρλανδής ευρωβουλευτού, Frances Fitzgerald, αφενός στο Internet το οποίο χαρακτήρισε «καταλύτη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αφετέρου στους άξονες «πράσινο-ψηφιακό-ισότητα», τους οποίους θεωρεί αναγκαίους για την πρόοδο και την ανάπτυξη στην μετά-Covid εποχή.

close menu