«Φωτιά» έχει πάρει το εργαλείο μετάφρασης της Google (το Google Translator) αφού οι ακόλουθοι του μεγαλομετόχου της Tesla, Έλον Μασκ, σπεύδουν να μάθουν τι σημαίνει η αινιγματική λέξη που αναρτήθηκε στο Twitter.
Πολλές φορές, ο CEO της SpaceX, tweet-άρει αινιγματικές φράσεις και αφήνει τους followers του να σχολιάσουν για το τι μπορεί να σημαίνει. Αυτό έκανε και σήμερα το πρωί όταν ανέβασε ένα tweet με μία μόνο λέξη, και αυτή ελληνική: «Διαλεκτική». Το εν λόγω tweet έχει πάνω από 3.400 retweets και πάνω από 32.000 likes.
Είναι γνωστό σε όλους πως ο μεγιστάνας της τεχνολογίας, χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του στο Twitter για πολλά πράγματα. Για να ενημερώνει το κοινό για τα φιλόδοξα project του, για να εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις, για να τρολάρει , να κριτικάρει διάφορα κοινωνικά θέματα σχετικά με την πολιτική ζωή της χώρας του, τις διεθνείς κρίσεις, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση κ.α..
Για το σημερινό tweet, αρκετοί χρήστες κατέφυγαν στο Google Translate και κατόπιν στο λήμμα «Dialectics» της Wikipedia προκειμένου να καταφέρουν να βγάλουν άκρη, ενημερώνοντας κατόπιν τους άλλους σχολιαστές για την «τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω της σύγκρουσης αντίθετων απόψεων».
Ενδιαφέρον είχαν όμως και οι θεωρίες πολλών χρηστών για τον λόγο που ο Μασκ πόσταρε αυτή τη λέξη, με κάποιους να την εκλαμβάνουν ως αναφορά στη σύγκρουση Ρωσίας- Ουκρανίας.
Κάποιοι άλλοι κάνουν εικασίες πως αυτό θα μπορούσε να είναι το όνομα του επόμενου παιδιού του. Τα έξι που ήδη έχει έχουν ακόμη πιο περίεργες ονομασίες (Nevada Musk, Griffin Musk, Vivian Jenna Wilson, Damian Musk, Saxon Musk, Kai Musk, X Æ A-XII Μασκ, Exa Dark Sideræl Musk).
Τι είναι η διαλεκτική;
Για την ιστορία, η λέξη διαλεκτική προέρχεται από την ελληνική λέξη διαλέγομαι, που σημαίνει διεξάγω συζήτηση. Στην αρχαιότητα με τη διαλεκτική εννοούσαν την τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω της σύγκρουσης αντιθέτων απόψεων. Ο όρος αυτός από την αρχαιότητα αναφέρεται ειδικότερα στη λογική αμφισβήτηση, δηλαδή στην αρχική τέχνη του «διαλέγεσθαι» με ερωτήσεις και στη συνέχεια αποκρίσεις. Λέγεται ότι πρώτος που δημιούργησε και εξάσκησε την τέχνη αυτή ήταν ο Ζήνων ο Ελεάτης, και την οποία στη συνέχεια ανέπτυξε ο Πλάτων.