Η Κίνα σχεδιάζει να εκτοξεύσει νέους δορυφόρους κβαντικών επικοινωνιών που θα τοποθετηθούν σε υψηλότερες τροχιές από τον πρώτο δοκιμαστικό με την επωνυμία Micius, ο οποίος εκτοξεύτηκε το 2016. Οι νέοι δορυφόροι θα τοποθετηθούν σε πειραματικές πλατφόρμες κβαντικής μηχανικής μέσης και υψηλής τροχιάς, οι οποίες θα τους επιτρέψουν να έχουν μεγαλύτερη εικόνα της Γης και να είναι ορατοί στους επίγειους σταθμούς για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.
Οι κβαντικές επικοινωνίες χρησιμοποιούν τις αρχές της κβαντικής μηχανικής για την κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση δεδομένων χρησιμοποιώντας κλειδιά που δημιουργούνται με κβαντικές ιδιότητες. Η Κίνα εργάζεται στις κβαντικές επικοινωνίες εδώ και αρκετά χρόνια και έχει ήδη επιτύχει αρκετά πρωτοποριακά αποτελέσματα. Το 2017, ο Micius χρησιμοποιήθηκε για την πραγματοποίηση της πρώτης εικονικής τηλεδιάσκεψης με κβαντική κρυπτογράφηση στον κόσμο μεταξύ Πεκίνου και Βιέννης. Το 2020, ο Micius υλοποίησε με επιτυχία κβαντική κρυπτογραφία σε επικοινωνία μεταξύ επίγειων σταθμών σε απόσταση 1.200 χιλιομέτρων.
Αν και οι νέοι δορυφόροι θα είναι πιο δύσκολο να αναπτυχθούν από τον Micius, καθώς θα πρέπει να είναι σε θέση να μεταδίδουν τα κβαντικά κλειδιά σε μεγαλύτερες αποστάσεις και για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, ωστόσο, η τοποθέτησή τους σε υψηλότερες τροχιές θα τους καταστήσει επίσης πιο ασφαλείς, καθώς θα είναι λιγότερο ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις σε συνδυασμό βέβαια με την κβαντική κρυπτογράφηση.