Πληροφορική

Netcompany-Intrasoft: Ανεκτέλεστο 950 εκατ. ευρώ και πενταετές πλάνο εξωστρέφειας και ανάπτυξης

Ως κύριο στόχο της να βρεθεί μέσα στις κορυφαίες εταιρείες σε στρατηγικούς τομείς των ΤΠΕ στα επόμενα χρόνια σε αναπτυγμένες πληροφορικά χώρες όπως η Αγγλία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Νορβηγία και το Βέλγιο έχει θέσει η Netcompany-Intrasoft, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μάνο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, στην ετήσια συνάντησή τους με εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

Η Netcomany-Intrasoft, που προέκυψε το 2021 από την εξαγορά της Intrasoft International (Όμιλος Intracom) και τη συγχώνευσή της με τη δανική Netcompany, έχει ως στρατηγική προτεραιότητα την επίτευξη υψηλού ρυθμού ανάπτυξης, την εκτέλεση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της, ενώ ταυτόχρονα ιχνηλατεί την αγορά για αξιόλογες περιπτώσεις εξαγορών.

«Το αρχικό μας σχέδιο ήταν να δούμε πώς θα μεγαλώσουμε τις δραστηριότητές μας. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε πολλές συνέργειες στις χώρες όπου ήδη δραστηριοποιούμαστε και σε αυτές στις οποίες προσπαθούσαμε να επεκταθούμε. Σχεδόν τρία χρόνια μετά, θα έλεγα ότι το έχουμε καταφέρει και ότι έχουμε υπερβεί τις προσδοκίες των Δανών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάνος.

Καθυστερήσεις σε διαγωνισμούς-πληρωμές του RRF

Ο κ. Μάνος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, στα οποία όπως ανέφερε σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις. O Διευθύνων Σύμβουλος της Netcomany-Intrasoft ανέφερε πως υπάρχει πρόβλημα στις διαδικασίες των διαγωνισμών. Υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στη διαδικασία έναρξης των διαγωνισμών. Αργούν να βγουν οι διαγωνισμοί, ενώ συγχρόνως καθυστερούν να ολοκληρωθούν οι συμβάσεις.

Αντίστοιχα, όπως ανέφερε, σημειώνονται καθυστερήσεις στην διαδικασία των πληρωμών, οι οποίες δεν γίνονται εντός χρόνου, κάτι που αποτελεί σημαντική πρόκληση στους πόρους που πρέπει και μπορεί να διαθέσει η εταιρεία.

Στην Ελλάδα, η Netcompany-Intrasoft συνεχίζει να υλοποιεί κρίσιμα έργα πληροφορικής του Ταμείου Ανάκαμψης, επικεντρωμένη σε τομείς όπου διαθέτει τεχνογνωσία και μπορεί να προσφέρει προστιθέμενη αξία. Ο ιδιωτικός τομέας αναπτύσσεται σταθερά, συνεισφέροντας πλέον το 25% των πωλήσεών της εταιρείας. Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, ο Όμιλος και η Netcompany-Intrasoft έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς το 2023 ο Όμιλος συνολικά παρουσίασε ανάπτυξη 11%, ενώ η Netcompany-Intrasoft κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης άνω του 20% με πωλήσεις στα 283 εκατ. ευρώ. Και οι δύο παρουσίασαν επίσης πολύ καλά επίπεδα κερδοφορίας. Στόχος του ομίλου είναι να καταγράψει έσοδα 1,25 δισ. ευρώ μέχρι το 2026, ενώ το 2023 έκλεισε στα 850 εκατ. ευρώ, με ένα ισχυρό περιθώριο κέρδους της τάξης του 20%. «Βιώνουμε μια πολύ ισχυρή ανάπτυξη. Δεν έχουμε μετανιώσει καθόλου την εξαγορά και πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι, η εταιρεία και οι μέτοχοι κέρδισαν από αυτήν», σημείωσε o CEO της Netcompany-Intrasoft.

Κοντά στο 1 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο

Το ανεκτέλεστο των έργων που έχει αναλάβει η εταιρεία ανέρχεται περίπου στα 950 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των έργων του δημόσιου, ιδιωτικού τομέα και των έργων πληροφορικής στην Ελλάδα και στα ευρωπαϊκά όργανα, όπου η εταιρεία κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς. Η εταιρεία κατέγραψε ισχυρή ανάπτυξη και σε επίπεδο εργατικού δυναμικού, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Πέρυσι προχώρησε σε 630 νέες προσλήψεις, εκ των οποίων 527 στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής φέτος, η Netcompany-Intrasoft έχει προχωρήσει σε 253 προσλήψεις, ενώ άλλες 250 θέσεις παραμένουν κενές.

Πενταετές πλάνο ανάπτυξης σε 5 άξονες

Ο Αλέξανδρος Μάνος ανάφερε ότι η Netcompany- Intrasoft έχει ξεκινήσει να υλοποιεί ένα σχέδιο πενταετίας βασισμένο στους εξής 5 άξονες:

  • Στις χώρες με ισχυρή παρουσία όπως Ελλάδα  και η Δανία στόχος είναι να αυξήσει τις δραστηριότητες στον ιδιωτικό τομέα και να ισχυροποιήσει αυτές του δημόσιου. Επιπλέον, σε αγορές όπου υπάρχουν θυγατρικές, όπως η Αγγλία, η Νορβηγία, η Σουηδία και το Βέλγιο, η Netcompany- Intrasoft στοχεύει να μπει στο τοπ 5 των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτές, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Επιπρόσθετα, η εταιρεία επιθυμεί να εισχωρήσει σε νέες αγορές που υπάρχουν ευκαιρίες όπως η Γερμανία.
  • Σημαντικό «περιουσιακό» στοιχείο της εταιρείας αποτελεί το πλούσιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, όπως το Solon Τax στην Φορολογία, το λογισμικό lumenus στον τομέα του Compliance, το Pulse που είναι μια real time πλατφόρμα για Αεροδρόμια, η οποία μπορεί να λαμβάνει στοιχεία σε πραγματικό χρόνο στοιχεία από όλα τα συστήματα ενός αεροδρομίου, καθώς και προϊόντα στην ψηφιακή διακυβέρνηση.
  • H Netcompany-Intrasoft στοχεύει στην δημιουργία αγοράς γύρω από τα προϊόντα της, δημιουργώντας κοινές ομάδες εργασίας στην Ελλάδα και την Δανία.
  • Στοχεύει επίσης στην ακόμη μεγαλύτερη δραστηριότητα στα ευρωπαϊκά όργανα, καθώς η Ευρώπη πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί όλο και παραπάνω ως οντότητα λόγω ανταγωνισμού από τις ΗΠΑ και την Κίνα.
    «Έχουμε κατακτήσει την πρώτη θέση και σκοπεύουμε να παραμείνουμε ψηλά», όπως επισήμανε ο κ. Μάνος.
  • Σημαντική επίσης είναι και η “κεντρικοποίηση συστημάτων” σύμφωνα με τις νέες τάσεις της αγοράς πληροφορικής και της εξέλιξης των υπηρεσιών cloud  όπου χρειάζεται, όπως επίσης και η ανάπτυξη συνεργασιών όπου είναι εφικτό.
close menu