Παπαγάλλος

O παπα-γάλ(λ)ος «δίνει» κανονικότατα τους «ρομποτάκηδες». Μας πήρανε χαμπάρι και τα μεγάλα ΜΜΕ

Σήμερα στην «αναφορά» βγαίνουν οι εξής περιπτώσεις;

  • Οι «ρομποτάκηδες» και τα «πης οφ κέηκ»
  • Τα «καμπανιστά» μηνύματα.
  • Οι «κωδωνοκρουσίες» των μεγάλων ΜΜΕ
  • Οι μελέτες και τα «νοήμονα ζαρζαβατικά»
  • Τα επενδυτικά «ρυάκια» που στερεύουν
  • Το «τριχολογείν» και τα στελέχη ΙΤ που (δεν) λείπουν
  • Τα κέντρα «κενοτομίας» και η χαμένη σοβαρότητα

και πλείστα όσα άλλα «παρατράγουδα»

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΕ ΤΑ «ΝΟΗΜΟΝΑ». ΘΑ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Τα «νοήμονα» ρομποτάκια  θα μας (σας) μπλέξουν και μάλιστα

άσχημα

Πολλοί είναι αυτοί που νομίζουν πως να τα προγραμματίσεις ή να τα «ρυθμίσεις» είναι μία δουλειά «πης οφ κέηκ». Μπορεί και να είναι έτσι, αλλά αυτό αφορά για όσους έχουν τεχνογνωσία ή «τόχουν πάει το γράμμα».

Πριν χρόνια, ο (τότε) διευθυντής έργων δημοσίου πολυεθνικής εταιρείας (αυτής παρακαλάει να μην βρεθεί ούτε κοκαλάκι νυχτερίδας στα οικόπεδα της Παιανίας), με ενημέρωσε για το πως και το γιατί των «ρομποτακίων» παρουσιάζοντας την υπόθεση πράγματι ως «πης οφ κέηκ».

Όμως σήμερα για ποιο «κέηκ» και για ποιο «πης» μιλάμε, αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τη ζάχαρη από την στρυχνίνη;

Ετσι και με τα ρομποτάκια!

Πρέπει να ξέρεις και πως θα τα ρυθμίζεις και που θα τα βάζεις να ψάχνουν, γιατί αν δεν . . . , τότε, είπαμε: Στρυχνίνη αντί για ζάχαρη στο πης οφ κέηκ!

Αυτό για όσους, όσες και όσα έχουν βγει στο μεϊντάνι και τάζουν και λαγούς και πετραχήλια.

ΠΟΛΥ «ΚΑΜΠΑΝΙΣΤΟ» ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Οι σχολιογραφικές στήλες, όταν γράφονται από ανθρώπους που έχουν αναπτυγμένα δίκτυα πληροφόρησης και ενημέρωσης, έχουν εμπειρία, αξιοποιούν υποδομές, γνωρίζουν την δουλειά τους και έχουν κολλήσει και βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, τότε και διαβάζονται μετά μανίας και έχουν απήχηση στα υψηλά κλιμάκια.

Ετσι και η, υψηλότατης αναγνωσιμότητας, στήλη «Big Mouth»  του Power Game έκανε την (τροχειο)δηκτική της αναφορά για τον ΟΤΕ και τις κρατικές συμβάσεις που αθροίζονται σε 1,1 δισ. ευρώ, υπογεγραμμένες μετά τον Οκτώβριο του 2023. Μάλιστα ο Big Mouth το τονίζει ότι έγιναν μετά την αναχώρηση του Πιέρ

Διαβάστε το ΕΔΩ

Το «τροχειο»δηκτικό σχόλιο του Big Mouth, (που το διάβασαν ήηδ πάνω από 50 χιλιάδες αναγνώστες και δεν είναι το πρώτο), το αναδημοσιεύσαμε για να συνειδητοποιήσετε (δυσκολάκι αυτό) ότι η πιάτσα των πληροφο(φ)ρικάριων και λοιπών άλλων συνεργ(αζομέν)ων δεν δρα πλέον υπό «φως ιλαρόν».

Όλα τα ΑηΣηΤη δρώμενα είναι και στο μικροσκόπιο και παγκοίνως γνωστά, ειδικά τα «εν συμβάσει» εκ των «εργαλειοθηκών» προερχόμενα. Γι΄αυτό και η Επιτροπή Ανταγωνισμού πήρε τους «καμβάδες» της και είπε να «ζωγραφίσει» μερικές «νεκρές φύσεις»

Το σχόλιο του Big Mouth χρειάζεται πολύ μελέτη, γιατί προφανώς δεν βγήκε τυχαία και κάτι μου λέει ότι τα επόμενα σχόλια δεν θα αργήσουν και πολύ.

ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ» ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ

Προς επιβεβαίωση των προηγουμένων σήμερα το πρωί (Παρασκευάτικα να πάει καλά το ΠουΣουΚου) ο Βαγγέλης Μανδραβέλης στο Power Game «στολίζει» με εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ τα, εδώ και καιρό γνωστά τοις πάσι στην πιάτσα, «κολάσιμα» των  αναδόχων, ότι δηλαδή οι «μεγάλοι» στίβουν τα «λεμονάκια» των υπο-εργολάβων.

Εχουμε αναδημοσιεύσει το θέμα και όσοι/ες δεν το διάβασαν καλό είναι να το προσέξουν (ΕΔΩ η σύνδεση με το Powergame), διότι και θα έχει συνέχεια και είναι η «θρυαλίς» για πολλά «εκρηκτικά» προβλήματα που δεν έχουν προσεχθεί.

«ΜΕΛΕΤΕΣ», ΜΠΡΟΚΟΛΑ, ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ «ΝΟΗΜΟΝΑ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ»

Αν δεν τις έχετε πάρει χαμπάρι, κυκλοφορούν πολλές «αδέσποτες» και «σοβαρές» μελέτες για την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από πάρα πολύ σημαντικές και σοβαρές (σύμφωνα με την γενική αποδοχή) εταιρείες. Οι περισσότερες από αυτές τις μελέτες είναι (ακριβό)πληρωμένες και μάλιστα με δημόσιες δαπάνες, δηλαδή λεφτά φορολογουμένων.

Εχω εντρυφήσει στις περισσότερες και μάλιστα με μεγάλη προσοχή, ώστε να εντοπίσω αρκετές κοινές λεπτομέρειες.

Οι περισσότερες αναφέρονται σε γενικότητες σε σημείο που νομίζεις ότι διαβάζεις έκθεση υποψηφίου εισαγωγικών. Σε ελάχιστες αναφέρεται η μεθοδολογία τους και οι πηγές των στοιχείων. Αρα αβίαστα μπορώ να συμπεράνω ότι αποτελούν:

  • Εκθέσεις ιδεών με διάσπαρτες διατυπώσεις εικαζόμενων πολιτικών και κυβερνητικών απόψεων (είναι όρος πολιτικών επιστημών).
  • «Δανειστικές βιβλιοθήκες» στοιχείων άλλων ερευνών (συνήθως εταιρικών για εσωτερική χρήση) ή στην καλύτερη στοιχείων από έρευνες που έχουν δημοσιοποιηθεί και συζητηθεί κατά καιρούς σε πανεπιστημιακά ή οικονομικά «φόρα».
  • Ακίνδυνα και «άγευστα» κείμενα χωρίς «αιχμές» ή ακόμη και αν υπάρχουν αυτές (οι «αιχμές») δεν σκάνε ούτε μπαλόνι.

Αυτά που λέτε είναι τα συμπεράσματα από τις περισσότερες περισπούδαστες «μελέτες» για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και τις (όποιες) επιπτώσεις της στην Ελλάδα.

Και επειδή πολλές/οι από εσάς προβληματίζεστε για την ανάδειξη αυτών των θεμάτων και πολλών άλλων που προφανώς ακολουθούν, πρέπει να σας ενημερώσω ότι όταν οι «σιδεράδες» και οι «εργολάβοι» (συμπθέστατα και τα δύο  επαγγέλματα, χωρίς τα εισαγωγικά) αυτοπροτείνονται και αυτοανακηρύσσονται σε «γλύπτες» και «αρχιτέκτονες», επιφυλάσσομαι και εγώ των δικαιωμάτων μου περί απλής λογικής και θα τα υπερασπιστώ μέχρι τελικής πτώσεως (δεν ξέρω ποίου).

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ «ΣΤΕΡΕΥΕΙ» ΤΑ «ΡΥΑΚΙΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν θα ήθελα να είμαι τραχύς, σκληρός., κυνικός, ανάποδος, κακεντρεχής, αλλά δυστυχώς οι καταστάσεις δεν με αφήνουν.

Οι παρακολουθούντες τα διεθνή, που δεν είναι τόσο οι πληροφορικάριοι, γιατί αυτοί είναι απορρο(υ)φη(γ)μένοι με τα έργα και (αν)εκτέλεστα, δίνουν μεγάλο βάρος και προσοχή στη 2η Διάσκεψη για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας, που έγινε στο Βερολίνο (που αλλού?) με την 1η να έχει γίνει στο Λονδίνο (για Αθήνα ούτε λόγος!). Υπολογίζεται ότι η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας (και η ψηφιακή) θα αγγίξει (για πλάκα) τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια,  τα οποία θα πρέπει να έχουν βρεθεί (με όποιο χρηματοδοτικό τρόπο και είδος χρήματος) μέσα στην επόμενη πενταετία.

Και επειδή ως πληροφο(φ)ρικάριοι δεν έχουμε εικόνα για την διεθνή αντιστοίχιση του ποσού και των οικονομικών μεγεθών να σας πούμε ότι 500 δισμύρια είναι κοντά ο προϋπολογισμός της Γερμανίας.

Αρα;

Τι «άρα» παλληκάρια μου;

Αν πούμε ότι ο πόλεμος «τελειώνει» (για να αρχίζουν κάποτε και οι μπίζνες της ανοικοδόμησης), να τον υπολογίζετε ότι μεταξύ 2026 και 2027 (όπου έχουμε τις ελληνικές εκλογές), αναμένεται να «στερέψουν» οι περισσότερες χρηματοδοτικές, δανειακές και κυρίως επενδυτικές «πηγές» της χώρας, για να ανοίξουν τα «αρδευτικά κανάλια» για τον ουκρανικό κάμπο.

ΠΕΡΙ «ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ» ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ TRANFORMERS ΤΗΣ ΑΗΣΗΤΗΔΙΚΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ

Όχι δεν πάθαμε παράκρουση από την αναπόφευκτη ήττα του Ολυμπιακού από τον (καλούτσικο) Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Σας  δείχνουμε, με όσο το δυνατόν γλαφυρό τρόπο, ότι ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν όσο και να θέλουν οι καθ΄ ύλη αρμόδιοι. Δηλαδή ακόμη και αν ο Μαρινάκης με τον Αλαφούζο αποφασίσουν να αλλάξουν τα χρώματα στα (ιερά και τα όσια) σήματα των ομάδων, ο κόσμος προφανέστατα και δεν θα τους ακολουθήσει.

Σας φτειάξαμε με άλλα χρώματα τα απαραβίαστα σύμβολα για να καταλάβετε ότι υπάρχουν «πράγματα» που δεν μπορούν αν αποφασιστούν στα γραφεία, γιατί «πρέπει να περάσουν από τη βάση».

Και κλείνουμε εδώ το «χρωματικό» transformation, καθώς σας δώσαμε να καταλάβετε «στο πετσί» σας ότι στη ζωή (και φυσικά στην ψηφιακή πιάτσα) υπάρχουν πράγματα που, ακόμη και οι «κεφαλές» να τα συμφωνήσουν, δεν περνάνε.

ΤΟ «ΤΡΙΧΟΛΟΓΕΙΝ», ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΟΥ ΔΙΟΓΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟ «ΒΡΙΣΚΕΙΝ» ΣΤΕΛΕΧΗ

Το καλό να λέγεται και να αναδεικνύεται!

Ο Όμιλος ΟΤΕ δημιούργησε στον Βόλο το IT Hub, που ήδη έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του.  Το Κέντρο θα καλύψει ανάγκες ΙΤ του ΟΤΕ, παρέχοντας υπηρεσίες πληροφορικής τόσο για τον ίδιο τον Όμιλο, όσο και για έργα Τεχνολογίας που αναλαμβάνει για τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, αλλά και έργα σε τομείς έρευνας και καινοτομίας, απασχόλησης ανθρώπινου δυναμικού και ανταλλαγής τεχνογνωσίας. Η οργάνωση και η λειτουργία του γίνεται στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας του Ομίλου ΟΤΕ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα με την Πολυτεχνική Σχολή του Βόλου, το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων στη Λάρισα και το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη Λαμία.

Έως το τέλος του χρόνου το στελεχιακό δυναμικό του IT Hub θα ενισχυθεί και οι φοιτώντες θα έχουν δυνατότητες πρακτικής άσκησης, για να αποκτήσουν εργασιακές εμπειρίες. Ετσι ο ΟΤΕ θα προ-προετοιμάζει τα στελέχη του σε ένα περιβάλλον που θα πλησιάζει αυτό του Ομίλου, ώστε μετά την αποφοίτησή τους να απασχοληθούν στα Τμήματα Πληροφορικής, κυρίως του «παραγωγικού ΙΤ», του Ομίλου ΟΤΕ.

Αν θέλεις να βρεις τους καλύτερους, κάνεις «οντισιόν» και «σκάουτινγκ», όπως στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, Γιατί έτσι θα βρεις τα ταλέντα και όχι ψάχνοντας με το «φανάρι του Διογένη» και με τα γνωστά «ρε Βαγγέλη ξέρεις κανένα καλό παιδί να τον προσλάβω;» Σύμφωνα με το ρητό που συνοδεύει το παρόν σχόλιο «τα πολλά λόγια (ότι λείπουν στελέχη και βρίσκονται) είναι φτώχια».

Και «μπάη δεν γουέη» ή παρεμπιπτόντως,  το IT HUB του ΟΤΕ μην το μπερδέψετε (ικανούς σας έχω) με κάτι «από-κεντρα κενοτομίας» που δεν πληρώνουν ούτε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού στους δήμους (υπάρχουν έγγραφες αναφορές), που τους έχουν παραχωρήσει διατηρητέα και πανάκριβα οικήματα για να «στήσουν» εκεί προσοδοφόρες και σίγουρα (μη) κερδοσκοπικές «βιτρίνες».

close menu