Στο συνέδριο Olympia Forum II με θέμα «empowering cities and regions», το οποίο πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο και συνδιοργανώνεται από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής Έργων της Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. κ. Δημήτρης Γιάντσης.
Πρόκειται για ένα συνέδριο αποκλειστικά αφιερωμένο στην Τοπική και Περιφερειακή διακυβέρνηση, οι εργασίες του οποίου επικεντρώνονται γύρω από την δυναμική των πόλεων και των περιφερειών, με στόχο την προώθηση και ανταλλαγή ωφέλιμων πρακτικών για τις προκλήσεις της Περιφερειακής Ανάπτυξης, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο
Στο συνέδριο, το οποίο τίμησαν με την συμμετοχή τους ως ομιλητές, Υπουργοί και Υφυπουργοί αρμόδιοι για θέματα Τοπικής και Περιφερειακής Διακυβέρνησης, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι αλλά και Ακαδημαϊκοί, ο κ. Γιάντσης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο, που διαδραματίζει η «Κοινωνία της Πληροφορίας», ως εκτελεστικός βραχίονας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο εγχείρημα του ψηφιακού μετασχηματισμού της δημόσιας διοίκησης.
«Η Κοινωνία της Πληροφορίας διαχειρίζεται ένα portfolio έργων και δράσεων, το οποίο μαζι με τα έργα που έχουμε απο το Ταμείο Ανάκαμψης, αγγίζει τα 5 δις. ευρώ. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την πρόκληση και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθούμε στις πολύ απαιτητικές συνθήκες υλοποίησης έργων Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δημοσίου τομέα», τόνισε ο κ. Γιάντσης.
Προανήγγειλε μάλιστα ότι: «Έρχεται μια σειρά δράσεων που αφορούν σημαντικές ψηφιακές παρεμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως οι έξυπνες πόλεις που πλέον αποτελούν σημαντικό άξονα της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής. Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, κοστολογημένο και πηγή χρηματοδότησης, τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και από το νέο ΕΣΠΑ. Επίσης θα υλοποιήσουμε δράσεις υποδομών (προεγκατάσταση οπτικών ινών μέχρι το σπίτι «Fiber readiness», νησιωτική διασυνδεσιμότητα με υποθαλάσσια οπτικά καλώδια και δίκτυο διασυνοριακών «διαδρόμων» μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών με κάλυψη 5G «5G Corridors»), συνολικού προϋπολογισμού 480.000.000€, οι οποίες εντάσσονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η χρηματοδότησή τους προέρχεται επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στοχεύουν να βοηθήσουν τη χώρα να καλύψει τα κενά στις συνδέσεις υψηλής ευρυζωνικής ταχύτητας».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του στο συνέδριο ο κ. Γιάντσης θέλησε να ευχαριστήσει εκ μέρους της Κοινωνίας της Πληροφορίας τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τους Υφυπουργούς και τους Γενικούς Γραμματείς και όλους τους συνεργάτες της εταιρείας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην ΚτΠ και την αγαστή συνεργασία τους.