Πληροφορική

Στους εννιά οι οκτώ κερδίζουν το έργο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης των Διαδικασιών αξίας 13,1 εκατ. ευρώ. Μέσος όρος 1,6 εκατ. ευρώ για τον καθένα.

Εξαιρετικά αποτελέσματα για τον διαμοιρασμό ορισμένων έργων σε πολλούς αναδόχους μέσω των «Συμφωνιών-Πλαίσιο» έχει η στρατηγική του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κατανομή των έργων πληροφορικής του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανασυγκρότησης

Συγκεκριμένα στο έργο κατάθεσαν προτάσεις εννέα σχήματα, από τα οποία οκτώ πιθανότατα θα υπογράψουν συμβάσεις έργου με μέσο όρο αξίας τα 1,6 εκατ. ευρώ. Στα αξιοσημείωτα της σημειολογίας των υποψήφιων αναδόχων είναι η συμμετοχή της Wind, η οποία επιλεκτικά και με προσεκτικές επιλογές εκτιμάται ότι θα διεκδικήσει έργα τα οποία έχουν προστιθέμενη αξία στην στρατηγική της στις ψηφιακές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

Προτάσεις επίσης κατάθεσαν οι εταιρείες-σχήματα: Cosmos Business Systems, Diadikasia Business Consulting, Εrnst Young, European Profiles, Grant Thorton, KPMG, Planet και PriceWaterHouseCoopers.

Αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες πλαίσιο με έως 8 φορείς από τους εννέα για την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών και επιστημονικών υπηρεσιών με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών από τις πιο απλές συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες και την υποστήριξη της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας μέσα από την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων δημοσίων υπηρεσιών

Οι περιοχές του έργου

Οι Συμφωνίες – Πλαισίου αφορούν  σε συμβουλευτικές και επιστημονικές υπηρεσίες προς τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών σε δυο Θεματικές Περιοχές:

Η πρώτη αφορά σε υπηρεσίες για τομείς πολιτικής που επιλέγει η Γενική Γραμματεία στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών

Η δεύτερη αφορά στην ποσοτική αποτύπωση των υφιστάμενων ή απλουστευμένων διαδικασιών, ώστε οι Δράσεις Απλούστευσης των Διαδικασιών να συμβαδίζουν με τις κατευθύνσεις για το Παρατηρητήριο της Γραφειοκρατίας.

Τέλος οι υπηρεσίες εμπεριέχουν και «μετρήσεις διοικητικών βαρών»,  κοινής ευρωπαϊκής αποδοχής και μεθοδολογίας, μέσω των κύριων «εργαλείων» ποσοτικής αποτίμησης που αξιοποιούνται από την ελληνική Δημόσια Διοίκηση.

close menu