Συνάντηση με τον Υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Δρ. Aram Mohammad Qadir, και τον Υφυπουργό, Δρ. Abdulfattah Abdulrazzaq Mahmood, είχε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, χθες, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, στην Πρυτανεία.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από την πλευρά του ΑΠΘ, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουδάκης, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος. Τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας συνόδευε ο Σύμβουλος του Υπουργού, Δρ. Amanj Abdulla Mohamad Saeed.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι δυνατότητες και προοπτικές για ανάπτυξη ακαδημαϊκών και ερευνητικών συνεργασιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
«Τέτοιου είδους συναντήσεις δημιουργούν τις γέφυρες εκείνες, ώστε να αναπτύξουμε και να ενισχύσουμε τη συνεργασία του Πανεπιστημίου μας με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Περιφέρειας. Το Αριστοτέλειο, ως το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και πλέον πολυθεματικό, προσφέρει ένα ευρύ πεδίο για ακαδημαϊκές και ερευνητικές συνεργασίες που περιλαμβάνουν και την κινητικότητα των μελών της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας», επισήμανε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.
Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος, σημείωσε ότι «δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις διεθνείς σχέσεις και στην εξωστρέφεια του Αριστοτελείου. Είμαστε μέλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EPICUR και στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus έχουμε πάρα πολλές συνεργασίες με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα εκτός Ευρώπης και επιθυμούμε να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία σε αυτόν τον τομέα και μαζί σας τόσο με την ανταλλαγή προσωπικού όσο και φοιτητών».
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Δρ. Aram Mohammad Qadir, εξέφρασε τη χαρά του που επισκέπτεται το Αριστοτέλειο, «ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, ένα Πανεπιστήμιο που διακρίνεται στις παγκόσμιες κατατάξεις», και δήλωσε ότι «επιθυμούμε να αναπτύξουμε συνεργασία σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε τη συνεργασία μεταξύ των Πανεπιστημίων της Περιφέρειας με το Αριστοτέλειο».