Επικαιρότητα

Συνεχείς συλλήψεις από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για φοροδιαφυγή και πνευματικά δικαιώματα

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος ενός ακόμα ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών, κατ’ εξακολούθηση.

Η σύλληψη είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης έρευνας στην υπόθεση παροχής σε τρίτους δυνατότητας θέασης συνδρομητικών καναλιών, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και με τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών μέσων και εξοπλισμού, χωρίς να καταβάλλεται η νόμιμη συνδρομή (Σχετ. το από 18/10/2021 Δελτίο Τύπου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας ).

Στο πλαίσιο αυτό, προέκυψε η εμπλοκή του ημεδαπού και τα σχετικά στοιχεία τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του ημεδαπού σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευή Android IP TV, η οποία έδινε τη δυνατότητα παράνομης θέασης συνδρομητικών υπηρεσιών.

Το κατασχεθέν ψηφιακό πειστήριο, θα αποσταλεί στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

Οι έρευνες, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό του συνόλου των εμπλεκόμενων ατόμων, συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας ( https://portal.astynomia.gr )
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD
close menu