Παπαγάλλος

ΤΑ «AI & CLOUD AWARDS» EINAI ΓΕΓΟΝΟΣ. ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ AI REPORT, ΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΙΓΙΔΑ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΓΝΩΣΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΥΡΟΥΣ

ΜΕΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟ «ΨΗ-ΔΙΑ» ΝΑ (ΞΑΝΑ) ΔΙΝΕΙ 180 ΜΥΡΙΑ. ΟΙ ΑΗΣΗΤΗΔΕΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΝ

ΤΑ «AI & CLOUD AWARDS» EINAI ΓΕΓΟΝΟΣ. ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ AI REPORT, ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΓΝΩΣΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΙΓΙΔΑ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

 

Το περιοδικό ΑΙ report, το πρώτο περιοδικό Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα το οποίο κυκλοφορεί με τη συνεργασία της Κυριακάτικης Απογευματινής, γνωστοποιεί τη θεσμοθέτηση των Διακρίσεων «AI & CLOUD AWARDS», που είναι η επόμενη κίνησή του στο χώρο των προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών και υπηρεσιών. Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται πρόσωπα εγνωσμένου επιστημονικού και θεσμικού κύρους, μέλη της οποίας είναι και ανώτατα στελέχη πληροφορικής, χωρίς να είναι η πλειοψηφία σε αυτή.

H  Teamworks πρώτη θεσμοθέτησε, πριν 20 χρόνια, τις Διακρίσεις Greek ICT Awards, που έχουν φθάσει μέχρι σήμερα. Χωρίς να «βιομηχανοποιήσει» και να «εμπορευματοποιήσει» την έννοια «Διάκριση», όπως εσχάτως επικράτησε στην ευρύτερη πιάτσα, ορίζει ένα εντελώς νέο πλαίσιο διοργάνωσης και αξιολόγησης.

Ξεκινάμε από τώρα με τις Διακρίσεις  «AI & CLOUD AWARDS», κάτι νέο και «φρέσκο», που θα προσδώσει κάτι το διαφορετικό στην ανάδειξη και εξωστρέφεια της ελληνικής ψηφιακής, καινοτομικής και τεχνολογικής κοινότητας.

Επαναλαμβάνουμε: Χωρίς να «βιομηχανοποιήσουμε», να «εμπορευματοποιήσουμε» την έννοια «Διάκριση» και να κάνουμε κινήσεις unfair στον ανταγωνισμό!

ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΙΑ ΤΑ «ΕΦ-ΤΗ-ΤΗ-ΕΗΤΣ»  ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ; ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΡΥΓΟΥ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΥΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ 

Εχουμε ξαναπεί και ξαναγράψει και υπερτονίσει ότι οι τρεις κυρίαρχοι πάροχοι πολυδιαφήμισαν και υπερπρόβαλαν τις επενδύσεις τους στα δίκτυα οπτικών ινών, αλλά μόλις φέτος είδαμε να «οργώνονται» (κυριολεκτικά) οι δρόμοι στην Αθήνα, Πειραιά και προάστεια για να «εμφυτευθούν» καλώδια των οπτικών ινών. Πριν, σχεδόν όλα, ήταν στον αυτόματο των δημοσίων σχέσεων και των επανειλημμένων ανακοινώσεων. Και μην μου πείτε ότι είμαι υπερβολικός, γιατί έχω στα χέρια μου τον ρυθμό κλιμάκωσης της υλοποίησης των υπεργολαβιών για τις οπτικές ίνες σε όλη την Ελλάδα. Και φυσικά δεν τα πήρα ούτε από την ΕΕΤΤ, που δεν τα έχει, ούτε από το Ψη-Δια, που ενδεχομένως να έχει κάπου ένα μέρος των στοιχείων.

Αρα;

Αρα, για το αυτί του παπα-γάλ(λ)ου (που έχει απίστευτη ευαισθησία και εμβέλεια) τα περί επενδύσεων στις οπτικές ίνες δεν παρά «γλαύκα εις Αθήνας».

 

ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ «ΟΡΟΣΗΜΑ» ΠΟΥ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ

 

Με τις ανακοινώσεις περί συνδέσεων που αυξάνονται ανά την Επικράτεια σε νοικοκυριά, περίπτερα, αχυρώνες, στάνες, βουστάσια και λοιπά αστικά και αγροτικά  σημεία να συνδέονται με «εφ-τη-τη-έητς»,  τα περί χρονικών «οροσήμων» ουδόλως μας πείθουν.

Και για να γίνουμε ακόμη πιο αντιπαθείς.

Συνάδελφοι παπα-γάλ(λ)οι άλλων χωρών μας λοιδορούν, που καμαρώνουμε για την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών εν έτει 2025 (έρχεται σε 120 μέρες) και δεν μιλάμε για την καλλιέργεια της προσφοράς και ζήτησης υπηρεσιών 5G που είναι το αμέσως επόμενο μέλλον άμεσο στο οποίο και είμαστε (προφανώς) στα τάρταρα.

Προφανώς και θα επανέλθουμε.

ΟΙ ΑΗΣΗΤΗΔΕΣ, ΕΝΑΣ – ΕΝΑΣ, ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΙΣΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ. ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ TOP LEVEL MEETING, ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩΝ

Ελπίζω και εύχομαι αυτά που ακούω για την ποιότητα και την λειτουργικότητα των υπό υλοποίηση έργων, να είναι «υπερβολές του κιτρίνου τύπου» (ατάκα του Δημήτρη Νικολαϊδη στην ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής»), που όμως δεν είναι. Αν εξαιρέσω την ΑΑΔΕ, όπου ο Πιτσιλής δεν αστειεύεται, την ΓΓΠΣΔΔ, την Δικαιοσύνη, το Κτηματολόγιο και την Υγεία (ΗΔΙΚΑ), σε αρκετά μεσαία έργα (που προς το παρόν δεν τα αναφέρω)  ακούγονται πολλά για τη συνεργασία των Φορέων με τους πολλαπλούς υπο εργολάβους, αλλά και τους βασικούς αναδόχους.

Και για να δώσω ένα ελαχιστότατο παράδειγμα αναφέρω τα θέματα για τους επικεφαλής στις ομάδες υλοποίησης των έργων και στις ομάδες τους. Και για να γίνομαι σαφέστερος: Αν υπήρχε (που δεν υπάρχει και έπρεπε να υπήρχε, γιατί είναι ευκολάκι να γίνει) ένα απλό «εξέλ» με τις ομάδες έργου ή και ένα ΕμΑηΕς (τόσα μύρια μοιράζονται από εδώ και από εκεί) θα διαπιστώνανε (εμείς το ξέρουμε ήδη) εν τοις πράγμασι ότι υπάρχουν διπλοτριπλοδηλωμένοι project managers και γενικότερα μεσαίοι (μηντλ λέβελ) projectάδες που τους βρίσκεις και εδώ και εκεί και παραπέρα στα έργα. Ένα κάτι σαν «πας παρ(ν)του».

Και επ΄ αυτού δεν θέλω αντιρρήσεις.

Και δεν θέλω αντιρρήσεις, γιατί η απάντηση είναι απλουστάτη. Θα ζητηθούν τα «φύλλα» συγκεκριμένων έργων και «απελθέτω απ΄εμού»…

ΠΕΡΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, «ΦΑΗΜΠΕΡ ΤΟΥ ΔΕ ΧΟΜΕ», ΜΕ «ΣΗΡΙΤΙΑ» ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ «ΚΟΥΡΕΛΟΥΔΕΣ» (ΜΕΡΟΣ Α’)

Αυτό που συμβαίνει στους δρόμους των συνοικιών και των προαστείων με τα «οργώματα» των οπτικών ινών δεν έχει προηγούμενο. Καταφθάνουν τα συνεργεία, χωρίς να έχει ειδοποιηθεί κανείς στην περιοχή (στους δήμους σηκώνουν τα χέρια ψηλά), αδειάζουν «καλούμπες» με καλώδια, βάζουν διάφορά πλαστικά εμπόδια, κλείνουν τον μισό δρόμο, έρχονται τα πριόνια του μπετόν, κόβουν τα «σειρήτια», θάβονται τα καλώδια, σκάβονται τα πεζοδρόμια για να φτάνει το «φάημπερ του δε χόΟΥμ» και άντε πάλι από τα παραπάνω στενό τα ίδια.

«Είναι για το καλό σας» μας λένε οι συνεργειατζήδες, αλλά οι δρόμοι μετά έχουν γίνει «σαν να τους έχουν περάσει καλώδια» (ατάκα του Αθηνόδωρου Προύσαλη στην ταινία «Μία Ιταλίδα από την Κυψέλη»). Αφήνουμε τα πολύπαθα πεζοδρόμια, που όλα τάχανε, έχουνε και τα κουτιά των ινών τους .

Και δεν αναφέρομαι στις φωτό (απείρου κάλους) που μας στέλνουν οι απανταχού εν Ελλάδι συνεργάτες μας, με αυτά που αφήνουν πίσω τους τα συνεργεία. Πραγματικά είναι χάρμα οφθαλμών και θα σας τα παρουσιάζουμε δείχνουμε κάθε φορά που ο παπα-γάλ(λ)ος αποφασίζει να βγαίνει στο κλαρί του και να κρώζει τα στρεβλώς κείμενα.

ΠΟΣΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ; ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ …ΕΛΕΟΣ!

Αγαπητές και αγαπητοί μου παλληκαρώνες μου, αυτό που συμβαίνει με τις νεοσύστατες εταιρείες της κυβερνοασφάλειας είναι του ανεπιδέκτου!

Διάβαζα προ ημερών ανακοίνωση νεοσύστατης εταιρείας (δηλαδή είχε πάρει ΦΕΚ ολίγων ημερών), της οποίας ο/η «τσέο» έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η (νεοσύστατη, το τονίζω) εταιρεία θα διεκδικήσει έργα κυβερνοασφάλειας του δημοσίου τομέα, πέραν του ιδιωτικού που εκεί δεν μας πέφτει λόγος. Το ίδιο έχει συμβεί με τουλάχιστον πέντε εταιρείες, που έχοντας καλές ιδρυτικές συστατικές επιστολές, δηλώνουν τα ίδια. Και μάλιστα ακούγονται στην πιάτσα ότι σε επισκέψεις γνωριμίας με κυβερνητικά στελέχη έτυχαν εξαιρετικής αντιμετώπισης. Και δεν λέω οι κυβερνητικοί παράγοντες να υποδέχονται στα γραφεία τους εκ[προσώπου εταιρειών και μάλιστα με καλές εταιρικές περγαμηνές, αλλά το μετά ας είναι αρκούντως σεμνό και ταπεινό.

Όπως ξέρετε η Κυβερνοασφάλεια είναι τομέας, που μαθαίνεις κατόπιν εορτής και εκ των υστέρων τι έπαθες, όταν ο εισβολέας σου τα έχει κάνει μαντάρα όλα. Τότε έρχεται ο κυβερνοασφαλίτης και σου λέει τι δεν πήγε καλά και τι έπρεπε να είχες φτιάξει. Όμως επειδή τα έργα του Δημοσίου τομέα είναι άλλης κλίμακας, άλλου επιπέδου, άλλης επικινδυνότητας και το «κομπλέξιτυ» των εφαρμογών, των πλατφορμών, των μομπάηλ, των κλάουντ και δεν συμμαζεύεται, δεν ευνοούν καταστάσεις του είδους «είμαστε εδώ εμείς οι μόνοι και οι μοναδικοί και εμείς έχουμε τις λύσεις»!

Πάνω απ΄όλα όμως με εκνευρίζει, όσο δεν φαντάζεστε (όπως η δικαιότατη ήττα του Ολυμπιακού από τον Αρη) η ανάμειξη «ενδιάμεσων» που και δεν ξέρουν την πιάτσα, και δεν ξέρουν «τη δουλειά» και τα βλέπουν ως «πη-αρ», επικοινωνία, σόσιαλ μήντια και τικ-τοκ.  

Αυτά για την εκκίνηση!

ΣΤΟ TOP LEVEL MEETING TA ΠΕΡΙ ICT/ΤΠΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΚΑΙ ΗΜΕΡΩΝ)  

Στο επερχόμενο Top Level Meeting στο Κάραβελ την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, ένα από τα θέματα που θα θιχθούν (ακροθιγώς) είναι και η ενδιάμεση πορεία, ο απολογισμός της (μέχρι τώρα) υλοποίησης των (μέχρι σήμερα) ανατεθέντων έργων, οι παραλαβές και η παραγωγική λειτουργία αυτών.

Ηγγικεν η ώρα ω άνδρες Πληροφο(φ)ρικάριοι.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ «ΦΑΓΟΥΡΑ» ΜΕ ΤΑ DATA CENTERS ΤΗΣ MICROSOFT. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ; ΚΑΙ ΠΟΤΕ;

Συμπληρώθηκαν τέσσερα (4 !!!) χρόνια από την προ-προ-προ-προ-αναγγελία των Data Centers της Microsoft και μέχρι σήμερα δεν έχει ανοιχθεί λάκκος ούτε από σκαλιστήρι στα οικόπεδά της στην Παιανία.

Και δεν είναι το θέμα της κρατικής και κυβερνητικής γραφειοκρατίας,  αλλά της αποτελεσματικότητας της διαδικασίας των «μεγάλων επενδύσεων», όπως έχουν χαρακτηριστεί οι επενδύσεις που υπάγονται στο Μαξίμου. Και η διαφορά αυτή φαίνεται μεταξύ των εγκαταστάσεων ανεμογεννητριών και των data centers. Γιατί μην μου πείτε ότι είναι λιγότερο χρονοβόρα η άδεια για εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε καμένες δασικές περιοχές από το μπουν οι εκσκαφείς στο Κορωπί για να σκάψουν τα θεμέλια για τα υπόγεια των data centers. Ισως η κρατική μηχανή έχει «συνηθίσει» τις ανεμογεννήτριες και να «έχει πάρει αλλιώς» τα data centers.

Και αναφερόμαστε στην Microsoft, γιατί σε άλλες γνωστοποιημένες περιπτώσεις επενδύσεων σε Data Centers, όπως π.χ της Digital Realty, της Lancom και εσχάτως της Data 4 και της Data in Scale της ΔΕΗ οι διαδικασίες τρέχουν.

Αυτά για να ξεκινήσουμε τα πολλά και «ζέοντα» θέματα των ΤΠΕ στην Ελλάδα, γιατί πάρα πολλά από αυτά που ακούμε από επίσημα προσώπατα , διαβάζουμε και γράφονται σε έγκυρα σάητς και εφημερίδες δεν «ματσάρουν» τελικά και ο παπα-γάλ(λ)ος εκνευρίζεται.

Και αυτό δεν είναι καλό!

εν μέσω πυρετωδών προετοιμασιών της Εκθεσης και των Συνεδρίων Smart Cities, της συνάντησης Top Level Meeting, του διήμερου Συνεδρίων e-Govenrment Forum και DPO&ICT Security for Public Sector.

close menu