Το γεγονός ότι η Forthnet από την εποχή της (ατυχέστατης) απόπειρας «εξαγοράς» της από την VODAFONE και την WIND {Τότε στην μονομαχία στο “Ελ Κάντζα Μάντρε”, πρωταγωνιστούσε ο «Κλήντ Ηστγουντ» – Πάνος Παπαδόπουλος, που τάβαλε με τους δύο καμπαλέρος της κινητής, τον Μπρουμίδη και τον Ζαρκαλή, και τις τραπεζικές φαμίλιες} και στην νέα εποχή της ως NOVA, είχε την προτιμητέα θέση του «τρυφερού ποδιού» για τον παπα-γάλ(λ)ο, γιατί όντως είχε τεράστιο θέμα με το δίκτυο του ίντερνετ και αρκετά άλλα “θεματάκια” (όπως και οι άλλες δύο εταιρείες) με την κινητή τηλεφωνία.
Είναι γεγονός, και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, ότι η νυν Nova έφαγε από εμάς “πολύ ξύλο”, καθώς είμαστε (και θα είμαστε) από τους ελάχιστους (αν όχι οι μοναδικοί) στην πιάτσα της ΑηΣηΤη ενημέρωσης, που δεν θα γίνουμε ποτέ “γλυκανάλατα” ενημερωτικοί, ούτε «τορναδόροι» της πληροφόρησης για να «στρογγυλεύουμε» τα σχόλια και τις κρίσεις μας, ούτε να κάνουμε επαμφοτερίζουσα την πραγματικότητα των ειδήσεων.
Έτσι δεν έχουμε να πούμε και πολλά, τώρα που (δόξα σοι, ο Θεός ημών, δόξα σοι) το δίκτυο της NOVA έφθασε και στον Κορυδαλλό και μπροστά μας, όχι μόνο πέρασε η οπτική ίνα αλλά είμαστε και οι πρώτοι στον δρόμο μας, που έφτασε το καλώδιο μέχρι και στον τοίχο του οικήματος των γραφείων μας, έτοιμο προς σύνδεση
Ετσι, από εδώ και πέρα, σε όσο μας αφορά (γιατί η υπόλοιπη Ελλάδα «αναστενάζει» από τις «οπτικοχάλκινες υπερταχύτητες» του VDSL) δεν θα μας ακούσετε πια να κραυγάζουμε στεντορίως και με το δίκιο μας, για την σύνδεση μας, αλλά για τους άλλους συν-Έλληνες. Μπάη δε γουέη θα παίξει αυτό το εξάμηνο κάνενα βάουτσερ από το Ψη-Δια για εσωτερική δικτύωση κτηρίων;
Πάντως από την εποχή του Πιερρακάκη, το 2020, τότε που υποσχέθηκαν επενδύσεις στον Μητσοτάκη οι κ.κ «τσέο» των Τηλεπικοινωνιών, (Τσαμάζ, Ζαρκαλής και Μπρουμίδης) τώρα έφτασε η οπτική ίνα στο προάστιο του Πειραιά, που κατοικοεδρεύουμε. Και μετά τέσσερα χρόνια κάααπως φέτος ξεκόλλησε ο δείκτης DESI στις τηλεπικοινωνίες και στο ιντερνετ. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε!
Πάντως εμείς τον Θεό τον ευχαριστήσαμε.
ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ «ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ»
Τους μερικούς τελευταίους μήνες τα μηνύματα που καταφθάνουν στον παπα-γάλ(λ)ο για την ποιότητα των τηλεπικοινωνιών (ανεξάρτητα από πάροχο, χωρίς να τους «τσουβαλιάζουμε» και τους τρεις) είναι αθροιστικά αυξανόμενα σε όλη την Επικράτεια. Δηλαδή από παντού παράπονα και για τα άπαντα όλα.
Πρώτη και καλύτερη η κινητή και αμέσως μετά η ευρυζωνικότητα. Η σταθερή, αν και παραμελημένη και παραπεταμένη δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς ως «παλιά καραβάνα» δεν έχει και πολλές απαιτήσεις από τα (ο Θεός να τα κάνει) Νέας Τεχνολογίας Δίκτυα. Βέβαια αρμόδιος Φορέας για πάντα όλα της κινητής τηλεφωνίας (τα Ρυθμιστικά και όχι μόνο) είναι η ΕΕΤΤ, η οποία στις τηλεπικοινωνίες, πλην του τριμηνιαίου (παντελώς αδιάφορου) newsletter, που αποστέλλει, εδώ και τουλάχιστον οκτώ χρόνια δεν έχει δώσει καμία συνέντευξη Τύπου για να ενημερωθούν τα ΜΜΕ για τα θέματα που ταλανίζουν (ή όχι και όλα λύθηκαν?) τις Τηλεπικοινωνίες.
Κάποτε επί προεδρίας Καθηγητού κ. Αλεξανδρίδη γινόταν και το ετήσιο Συνέδριο στο Καβούρι με πλήθος κόσμου (καμιά 1.500κοσαριά νοματαίοι με φουλ πάρκινγκ από πολλά «σουβ» και «καγιένες»). Ηταν η εποχή που κυριαρχούσαν οι μονομαχίες στο Τ(έλ)κο Πάσο με Nικήτα Αλεξανδρίδη VS Παναγή Βουρλούμη με απέναντί του όλου τους «εναλλακτικούς». Ηταν η εποχή που αγορά απασχολούσε καμιά 90αριά εταιρείες με βαριούς «μανατζαραίους» και διαφημιστική δαπάνη να φάνε και τα ορνιθοτροφεία των Μεγάρων.
Τώρα άντε ο «πυρήνας» να είναι καμιά δωδεκαριά εταιρείες, που ναι μεν είναι μεγαλύτερες σε οικονομικούς αριθμούς, αλλά οι εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι είναι κατά 90% λιγότεροι. Μπορεί τώρα να έχουμε καθετοποίηση και «ολιγοπώληση» της αγοράς, όμως τα προβλήματα των καταναλωτών πολλαπλασιάστηκαν εκθετικά και λογικό είναι, από την στιγμή που μέσα σε μία δεκαετία (ευτυχώς και να κάνουμε το τάμα που λέγαμε) περνάμε από τον χαλκό (επιτέλους) στην οπτική ίνα και στο 5G.
Όμως αν και έχει ξεκαθαρίσει η αγορά και οι τεχνολογίες, τα προβλήματα αυξάνονται τελευταία. Τουλάχιστον σε επίπεδο παραπόνων από τον προσωπικό και επαγγελματικό κύκλο.
- Τι κόβεται το σήμα ή πέφτει πολύ χαμηλά.
- Τι γυρίζει από το φάηβ στο φορ τζη.
- Τι που πέφτεις σε «νεκρές» περιοχές στην Αθήνα και δεν μιλάμε για επαρχία.
- Τι διακοπές στο ίντερνετ. Εδώ να δείτε τι γίνεται!
- Τι για ταχύτητες επιπέδου dialup.
- Και δεν μιλάμε για το Μετρό. Εκεί που πομπωδώς ανακοινώθηκε η αναβάθμιση των συνδέσεων.
Πολλά τα προβλήματα, για τα οποία κανένας Φορέας δεν ασχολείται και δεν ενδιαφέρεται για το κοινό που πληρώνει αδρά και διαρκώς τέλη και συνδρομές.
Αν όλα τα παραπάνω λένε ότι «θα κοπούν μαχαίρι» με τις οπτικές, καθώς τώρα είναι οι εταιρείες υλοποιούν τα προ-προ-προαναγγελθέντα σχέδιά τους από το 2000! Εμείς το ευχόμαστε και το ελπίζουμε! Ετσι δικαιολογούμε πλήρως την ΕΕΤΤ για την απόσυρσή της από τα παράπονα και τις Ετήσιες Εκθέσεις (με στοιχεία προφανώς) της πορείας των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα και τον κατάλογο των παραπόνων.
ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ CISCO. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ – ΒΕΒΑΙΩΣ
Τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο παίζεται ένα χρηματιστηριακό «παιχνιδάκι» (?) γύρω από την μετοχή του ΟΤΕ και ορισμένους από τους παροικούντες περί την Λεωφόρο Αθηνών, που διαδίδουν με (ψιλο)τεκμηριωμένες (θεωρητικά) απόψεις ότι το «χαρτί» είναι πολύ χαμηλά και δεν δικαιολογείται αυτό και δεν ανεβαίνει και πρέπει να ανέβει και άλλα κλαυθμηρίζοντα και δυστυχούντα.
Η «κομπανία» ενημέρωσης του Χρηματιστηριακού και Επιχειρηματικού κύκλου που την έχανες που την εύρισκες «μπαστακωμένη» στην μετοχή του ΟΤΕ. Αν και εμείς δεν ανακατευόμαστε με την Αθηνών (τέως Σοφοκλέους) να σας πούμε τα «ενδότερα» αυτής της «μπαστάκωσης»
Τις μετοχές του ΟΤΕ τις έχουν κατά 50% περίπου η «Τέλεκομ» των Γερμανών, κατά 30% -35% (τουλάχιστον οι θεσμικοί (Τράπεζες και Φορείς) και τα φάντς και άντε βαριά – βαριά το 20% με 15% να είναι σε διασπορά;
Πείτε μου εσείς τώρα με «κρατημένο» το 80 με 85% των μετοχών στα χαρτοφυλάκια, τι και πως θα γίνει το «παιχνίδι» της ανόδου;
Επομένως . . . ποιος «πουσάρει» τα σχόλια και τα «ενημερωτικά»;
Σίγουρα αυτές οι πλευρές, που θα ήθελαν διακαώς αποδόσεις άνω του 20 με 30% για να «εμπορευτούν» την «βαριά» μετοχή του ΟΤΕ και να αποκομίσουν το «κάτι τις» τους είναι κατά βάση αυτοί που πιέζουν ένθεν κακείθεν για να ανέβει η μετοχή.
Όμως . . . όταν οι Γερμανοί είναι ευχαριστημένοι με το να παίρνουν τα μερίσματα και τα κέρδη τους από τον ΟΤΕ και παράλληλα θέλουν να μην μειώσουν, αλλά να αυξήσουν (πάρα πολύ σεμνά και ταπεινά) το μερίδιό τους στον ΟΤΕ, προφανώς και η μετοχή δεν ανεβαίνει έτσι όπως θέλουν οι «κλαυθμηρίζοντες»!
Αρα . . . εκτιμούμε ότι ο κ. Νεμπής (τον οποίο ήδη έχουν «πλευρίσει» ήδη οι επαϊόντες) δεν καταλαβαίνει από τα κελεύσματα «της αγοράς» αλλά από τις βουλές των μετόχων, που είναι οι Γερμανοί της Telekom. Τώρα αν οι «τραπεζικοί κύκλοι» θέλουν 40 και 50% αύξηση της μετοχής στα 20 ευρώ και παραπάνω, μάλλον θα περιμένουν αρκετά, γιατί τέτοια άνοδος (ακόμη και ετήσια) είναι έξω από τα γερμανικά ειωθότα. Αφήστε που από τον Σεπτέμβριο οι διεθνείς αγορές θα «Τραμπαλίζονται» από την πιθανότατη εκλογή Τραμπ.
Τέλος . . . για την αυτονόητη και ετεροχρονισμένη συμφωνία για κοινό αθλητικό περιεχόμενο της Cosmote με την NOVA και πέρα από την πειρατεία οι λόγοι είναι (για εμάς) πολύ απλοί.
Τα δικαιώματα των αγώνων της Super League είχαν γίνει πανάκριβα. Το (λογικό) «σπάσιμο» της ενιαίας διαπραγμάτευσης, που έκαναν οι μεγάλες ομάδες θα πήγαινε τις νέες τιμές των δικαιωμάτων στον Θεό. Και με το πρίσμα ότι και ο αριθμός των οπαδών, που πληρώνουν πλατφόρμες, μειώνεται όπως και η πειρατεία (κυβερνητικό μέγα ζήτημα) και άλλα πολλά «και», η σύμπραξη έπρεπε να είχε γίνει καιρό τώρα. Απλά ο κ. Νεμπής (και όχι ο «Κώστας» όπως τον αποκαλούν «χαϊδευτικά» (!!!) οι αυτόκλητοι «οικείοι» του) έκανε το απολύτως αυτονόητο. Σήκωσε το τηλέφωνο, πήρε τον κ. Ευθυμιόπουλο (δεν τον λέμε Παναγιώτη!) και «το θέμα ετελείωσε».
Ευτούνα τα ολίγα και έτερον ουδέν, ακόμη και για το κέντρο της Cisco στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα μνημονεύουμε για καιρό ακόμα.