Εκδηλώσεις

Vodafone Eλλάδας: Η ενθάρρυνση της Νευροδιαφορετικότητας ενισχύει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα

Για τη στρατηγική προτεραιότητα της Vodafone να ενθαρρύνει την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από οποιαδήποτε μορφής διαφορετικότητας, μίλησε την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 στο συνέδριο «The Upfront Initiative: Ορατότητα στην πράξη», η Μαρία Σκάγκου, Αντιπρόεδρος ΔΣ και Διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων της Vodafone Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, παρουσιάστηκε το νεοσύστατο, εσωτερικό δίκτυο «Neurodiversity & Allies Network» της Vodafone Ελλάδας, το οποίο αποτελεί έναν ανοιχτό, ασφαλή χώρο, αλλά και συνδετικό ιστό μεταξύ συναδέλφων που είτε αυτοπροσδιορίζονται ως νευροδιαφορετικοί ή θέλουν να μάθουν περισσότερα για αυτό.

Στόχος του δικτύου «Neurodiversity & Allies Network» είναι η ενημέρωση αλλά και η επιδίωξη της συμπερίληψης και αποδοχής της Νευροδιαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο, μέσα από τη δημιουργία ενός ασφαλούς δικτύου που παροτρύνει τους συναδέλφους να αναζητήσουν συμβουλές και υποστήριξη. Παράλληλα, το δίκτυο υποστηρίζει την παροχή συμβουλευτικής στη Διοίκηση για νέες δράσεις και πολιτικές ενσωμάτωσης νευροδιαφορετικών ατόμων, καθώς και πρωτοβουλίες με αντίστοιχο κοινωνικό αποτύπωμα.

Σε ερώτηση αναφορικά με τα πλεονεκτήματα της ένταξης νευροδιαφορετικών ατόμων στο χώρο εργασίας, η Μαρία Σκάγκου ανέφερε πως η πρόσληψη, η παρουσία και η ενσωμάτωση νευροδιαφορετικών εργαζομένων μπορούν πραγματικά να προσδώσουν ακόμα και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε μια εταιρία σε σχέση με την αγορά και αυτό προκύπτει μέσα από την αυξημένη ποικιλομορφία σε δεξιότητες, τρόπους σκέψης και προσεγγίσεις για την επίλυση προβλημάτων.

Όπως τόνισε η Αντιπρόεδρος ΔΣ και Διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων της Vodafone Ελλάδας, κ. Σκάγκου : «Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποί μας μπορούν να εξελιχθούν μόνο σε ένα περιβάλλον όπου τα ατομικά χαρακτηριστικά χαίρουν εκτίμησης, τα λάθη είναι αποδεκτά και οι κανόνες μπορούν να προσαρμόζονται προς όφελος της ομάδας. Με το νέο αυτό εσωτερικό δίκτυο πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα και έναν χώρο εργασίας όπου τόσο τα νευροδιαφορετικά όσο και τα νευροτυπικά άτομα μπορούν να ακμάσουν εξίσου.»

close menu