Αυξάνεστε και πληθύνεστε όσοι (και όσες) μας στέλνετε «φτυάρια» και «αξίνες» για τους διαγωνισμούς, που έχουν προκηρυχθεί, αξιολογούνται ή έχουν κατακυρωθεί.
Αναμενόμενη και εντελώς φυσιολογική αυτή η εξέλιξη, καθώς όσο και να λειτουργεί (πόσο να λειτουργήσει και αυτή?) η «κεντρική διαχείριση» στους διαγωνισμούς ΤΠΕ, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει τους πάντες όλους ευχαριστημένους. Ακόμη και να βγαίνουν κάποιοι «ευχαριστημένοι», το πιθανότερο είναι να βγουν πρώτοι στο μεϊντάνι και να κάνουν τους δυσαρεστημένους ή να μην λένε τον καλό τον λόγο ή να τους τον βγάζεις με το τσιγκέλι.
Παλαιότερα, και πριν αρχίσουν τα «τσουναμοειδή» κύματα των δισμυρίων των Ταμείων και τα δελτία των «νεφελωδών» αναγγελιών έργων, σας είχαμε επισημάνει ότι το «Σύστημα Ροτόντα» δεν πρέπει να διαταραχθεί.
Οι λόγοι είναι απλοί και σοβαροί. Στη «ροτόντα» η «πιατέλα» γυρίζει σε όλους και δεν μένει κανένας παραπονεμένος. Άντε μερικοί να μην έχουν προλάβει να «γεμίσουν» το πιάτο τους. Όταν όμως γυρίζεις το σύστημα σε «μπουφέ» τα πράγματα αλλάζουν. Και αλλάζουν χωρίς να μπορεί κάποιος να προβλέψει τις εξελίξεις.
Και γιατί μπαίνουμε σε απρόβλεπτες εξελίξεις?
Μα είναι πολύ απλό!
Στον μπουφέ δεν τρώνε όλοι, όπως στην ροτόντα!
Και αυτό γιατί υπάρχουν αυτοί που έχουν πιάσει τις «στρατηγικές» θέσεις και μάλιστα έχουν στείλει και «φουνταριστούς», για να πάνε στις «καλές πιατέλες» για τη μερίδα του λέοντος, αφήνουν πολλούς στην απ΄ έξω και στα αποφάγια, αν τα προλάβουν και αυτά.
Τώρα πως τεκμαίρεται αυτό το «αφήγημα» και πως καταλήγουμε σε τέτοιο συμπέρασμα, θα αναρωτηθείτε βεβαίως, βεβαίως.
Τεκμαίρεται από σειρά και αλληλουχία γεγονότων, φαινομενικά ασχέτων μεταξύ τους, τα οποία αν συνδεθούν όπως πρέπει, και όπως ξέρετε είμεθα έξπερτς στο «συνθέτειν», βγάζουν πολύ διδακτικά συμπεράσματα.
Και προς επίρρωσιν τούτων λεχθέντων διαβάστε το παρακάτω «πόνημα» (κρατήσαμε ακριβώς το συντακτικό και την ορθογραφία του, που είναι μέρος προκήρυξης έργου με βαρύ προϋπολογισμό και κυρίως με πολλές «ουρίτσες», οι οποίες δεν είναι γνωστές στους «ποπολάρους».
Καθήστε και απολαύστε!
«To έργο», δεν έχει σημασία ποίον είναι, «έχει ως στόχο «Την ανάπτυξη περιβάλλοντος διαλειτουργικότητας, που θα διαλειτουργεί με τα απαιτούμενα υπάρχοντα πληροφοριακά συστήματα των εμπλεκομένων φορέων και θα αναπτύξει τα πρότυπα για την υλοποίηση των απαραίτητων διεπαφών, ώστε να διαλειτουργήσει και με μελλοντικά πληροφοριακά συστήματα».
Συμπέρασμα ?
Πιάστε τ’ αυγά και στον κουρέα τάχιστα!
Με αυτά και τούτα και ‘κείνα φτάσαμε στο τέλος του 2021, που εμείς πραγματικά δεν καταλάβαμε πως πέρασε.
Σας ευχόμεθα υγεία, υγεία και πάλι και πάντα υγεία και με το νέο έτος και από 17 Ιανουαρίου, ίσως επιστρέψουμε!