\
Την Τετάρτη 19 ψηφιακά και Πέμπτη 20 Ιουνίου στο φιλόξενο Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΑΑ) διοργανώνεται το 14ο Digital Health / DPO&ICT Security (ΕΔΩ το Πρόγραμμα, οι Ομιλητές, οι Αιγίδες και οι Χορηγοί).
Δύο από τα χαρακτηριστικά των δύο Συνεδρίων, που αριθμούν σχεδόν 12 χρόνια (!) διοργάνωσης είναι ότι δεν θα δείτε «έκθεση» (με την έννοια ότι δεν θα εκτεθούν) εταιρειών ψηφιακής ασφάλειας, καθώς ο ιδιαίτερα ευαίσθητος χώρος της Ψηφιακής Υγείας δεν ενδείκνυται για υποσχέσεις και θεωρίες περί «Total Security».
Επίσης δεν θα δείτε την ανάδειξη των υποδομών σε κυρίαρχο χαρακτηριστικό των ψηφιακών έργων στην Υγεία, καθώς τα Δίκτυα δεν μπορούν και φύσει και θέσει (είναι δοτική) να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, στην Ψηφιακή Υγεία. Μπορεί να έγινε απόπειρα να αναδειχθούν ως «πρωταγωνιστές» στην τελευταία «παράσταση» στο «Σφαγείο» (κυριολεκτικά) του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά όλοι και όλες γνωρίζουνε ότι οι μονοπωλιακές συνθήκες στην αγορά των Δικτύων (δυστυχώς έτσι είναι η πραγματικότητα) δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ελιγμών στις προμήθειες εξοπλισμού. Όμως αφήνουν πολλά περιθώρια (κυρίως στην κυβερνητική πλευρά) να μην επιτρέπεται ή να παραμυθιάζεται ο κόσμος με «φύκια» που πλασάρονται για «μεταξωτές κορδέλες».
Επίσης μπορεί για δεκαετίες να ανεχθήκαμε την «θεοποίηση» του Δικτύου Μεταφοράς Δεδομένων, όμως επειδή μπήκαμε στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, επιβάλλεται να βάλουμε και να βάλουν (οι κυβερνητικοί) οριστικό τέλος στα ψηφιακά «καθρεφτάκια». Γιατί είναι ακόμη εύκολο να κάνεις την (ψηφιακή) τρίχα – τριχιά, αλλά νισάφι πιά!
Εμείς, και πάρα πολλοί άλλοι στην πιάτσα, «δεν θα μασήσουμε» ότι τα Δίκτυα είναι το επίκεντρο των έργων πληροφορικής, γιατί δεν είναι δα και τόοοοσο καίριο και σημαντικό να συνδέσεις καλωδιάκια, ρουτεράκια, κλιπσάκια και πισίδια. Όχι ότι δεν είναι σημαντική παράμετρος η ισχυρή σχεδίαση, δομή και «θωράκιση» των δικτύων μεταφοράς δεδομένων. Κάθε άλλο.
Όμως νισάφι π(χ)ιά!
Προέχουν άλλα στα ψηφιακά περιβάλλοντα Υγείας και (ξαναλέμε) δεν είναι τα Δίκτυα, τα οποία χρυσοπληρώνουμε!
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ. Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΕΞΑΡΧΟΥ ΤΗΣ INTRAKAT
Ο παπα-γάλ(λ)ος, φύσει και θέσει αντιεξουσιαστικό και ανατρεπτικό πτηνό, ον που δεν θα έπρεπε ταξικά να αναδεικνύει τις θέσεις του κεφαλαίου, πολλές φορές συμπεριφέρεται απρόβλεπτα. Ας με κατανοήσουν (δύσκολο) τα συντρόφια, καθώς η ομιλία του Αλέξανδρου Εξάρχου, Διευθύνοντος Συμβούλου και Αντιπροέδρου της Intrakat, στο πρώτο διεθνές συνέδριο του ΤΜΕΔΕ, δεν ήταν το συνηθισμένο «κλισέ» που ακούμε χρόνια τώρα από τα στελέχη του επιπέδου και της συμβολής Εξάρχου.
Είπε, που λέτε, ο Εξάρχου, για το μήνυμα των Ευρωεκλογών ότι ανέφερε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να δράσει όπως στην πρώτη τετραετία». Δηλαδή με ταχείες μεταρρυθμίσεις για την επιτάχυνση των επενδύσεων (Σ.Σ: άρα ήδη έχει καθυστερήσει) με πάγια επιδίωξη και στόχο «τη δημιουργία νέου παραγωγικού μοντέλο δημιουργίας πλούτου» (Σ.Σ:, αυτό το ακούμε πολλές δεκαετίες τώρα) το οποίο (λέμε εμείς) δεν αλλάζει με τίποτα, διότι πολλοί είναι οι παράγοντες που και δεν το θέλουν και δεν έχουν λόγους να το κάνουν από την στιγμή που το υφιστάμενο μοντέλο τους εξυπηρετεί μεσοπρόθεσμα κατά 100%.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής με βάση τον Τουρισμό και το Real State, ανάφερε ο κύριος Εξάρχου. (Σ.Σ: Κι όμως κύριε Εξάρχου εκεί βασίζεται).
Μας «τυφλώνει» το Ταμείο Ανάκαμψης
Είπε επίσης ο κύριος Εξάρχου ότι δεν πρέπει να μας τυφλώνει το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και ότι τα κονδύλια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις, ενώ είναι απαραίτητο να προσελκύσουμε ως χώρα και ξένες εταιρείες (Σ.Σ: Προφανώς για παραγωγικές επενδύσεις και όχι για εξαγορές και αγορές παραλιών)
Για τη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης, ο κύριος Εξάρχου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους «καταγράφεται μία δυσπραγία» (Σ.Σ: Μόνο δυσπραγία; ), δεν πρέπει να ακολουθηθεί η πεπατημένη της πρώτης τετραετίας και να ληφθούν άμεσα δύσκολες αποφάσεις με σθένος και αποφασιστικότητα (Σ.Σ: Ο ανασχηματισμός άλλα έδειξε). Είπε πως η Ελλάδα έχει απλά διασωθεί κατά την πρώτη θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε ως χώρα.
Και κλείνοντας να πούμε ότι η κατεδάφιση – αστραπή (σε δύο ημέρες) της κατεστραμμένης γέφυρας στην Αθηνών – Κορίνθου έδειξε τις δυνατότητες μίας εταιρείας με αποδοτικές διαδικασίες, έμπειρο προσωπικό και τεχνογνωσία.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ 2,3 ΚΑΙ (ΑΚΟΜΗ) 1 ΔΙΣΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟΝ»
Την Παρασκευή, 14 Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε θετική προκαταρκτική αξιολόγηση για το ελληνικό αίτημα εκταμίευσης 2,3 δισμυρίων ευρώ από το Ταμείο της Ανάκαμψης. Συνελλόντι ειπείν ότι οι Πληροφο(φ)ρικάριοι έχουν λαμβάνει «το διά» τους για τα υπό προκήρυξη έργα τους.
Το αίτημα είχε υποβληθεί (από τον Παπαθανάση) τον Απρίλιο μετά την επίτευξη του στόχου της συμβασιοποίησης 4,52 δισμυρίων, μέρος των οποίων ήταν και έργα ΤΠΕ. Επίσης «τρέχει» και το αίτημα για την εκταμίευση 1 δισμυρίου για τις επιχορηγήσεις του Ταμείου. Μετά την θετική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σειρά έχει η (τυπική) γνωμοδότηση της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής και μετά από ένα μήνα (κατακαλόκαιρο δηλαδή) θα εκδοθεί η απόφαση της εκταμίευσης.
Οι πληροφορικάριοι μπορεί να ανοίξουν σαμπάνιες, αλλά να μην τους διαφεύγει (που σίγουρα το υποβαθμίσουν) το «γεγονότο» ότι στο τέλος ο «γαμπρός» θα περάσει από την «φαλτσέτα του μπαρμπέρη» για το καθιερωμένο «ξύρισμα» για να πάει στον «γάμο» των παραδόσεων των έργων και των παραγωγικών λειτουργιών.
ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ CISCO. ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Για λόγους δημοσιογραφικής συνεργασίας και θεματολογικής κάλυψης, σήμερα δεν θα γράψουμε τις κριτικές για το «πέσιμο της αυλαίας» στην καλοστημένη «παράσταση» του Κέντρου Και(ε)νοτομίας της Cisco στη Θεσσαλονίκη. Συναποφασίσαμε να προηγηθεί το Power Game, λόγω του ότι είναι πολύ νεότερο ημών και στον χώρο των ΤΠΕ έχουμε κυρίαρχη αναγνωσιμότητα.
Ως εκ τούτου μετά την δημοσίευση του σχετικού ρεπορτάζ από το εγκυρότατο portal του Ομίλου Παραπολιτικών θα ακολουθήσει και η δική μας αναφορά, φυσικά με άλλο πρόσημο, ύφος και περιεχόμενο. Σημειώστε ότι με τον Όμιλο των Παραπολιτικών η Teamworks έχει συμφωνήσει για ευρεία συνεργασία στους τομείς των ψηφιακών τεχνολογιών.
Και καθώς η «παράσταση», που ανέβηκε στο διατηρητέο κτήριο των Δημοτικών Σφαγείων (άραγε ήταν σημειολογικός ο χώρος) που παραχώρησε αφιλοκερδώς ο δήμος Θεσσαλονίκης, λαμβάνει τέλος, ο παπα-γάλ(λ)ος αναλαμβάνει υπηρεσίαν δια τα περαιτέρω για να αξιολογήσει (δεν είναι η πρώτη φορά) την μετά βαΐων, κλάδων διθυραμβικών επαίνων και ενισχύσεων πορεία της «επένδυσης» της μεγάλης και κυρίαρχης (σε βαθμό μονοπωλίου, καθώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός) πολυεθνικής στην Ελλάδα.